Foto: AFP/Scanpix

2016. gada F-1 čempions Niko Rosbergs ir paziņojis, ka noslēdz savu karjeru autosportā.

31 gadu vecais vācu pilots, kurš savu pirmo un nu jau vienīgo F-1 čempiona titulu izcīnīja aizvadītās nedēļas nogalē Abu Dabi, savā "Facebook" kontā izplatījis paziņojumu, kurā skaidro savu lēmumu.

Niko Rosbergs tādējādi ir pirmais pēc Alēna Prosta, kurš atvadās no karaliskās autosporta klases aktuālā F-1 čempiona godā esot. Franču pilots no F-1 atvadījās uzreiz pēc titula iegūšanas 1993. gadā.

"Šis ir drosmīgs lēmums un pierāda Niko rakstura stingrību," BBC citē Toto Volfu, kuru pārsteidzis Rosberga paziņojums.

"Pēc 25 autosportā pavadītiem gadiem es esmu uzkāpis savā virsotnē, esmu sasniedzis augstāko punktu, un šis lēmums tagad šķiet tik pareizs," savā kontā raksta Rosbergs.

"Šī sezona, es jums teikšu, bija sasodīti smaga. Pēc diviem vilšanās gadiem es braucu kā traks, jo tie manu motivācijas līmeni bija pacēluši tik augstu kā nekad iepriekš," atzīstas vācu pilots. "Un, protams, arī manu mīļo iespaids - tas bija visas manas ģimenes ziedošanās, visu veltot manam mērķim. Nevaru vien beigt pateikties savai sievai Vivianai, viņa bija lieliska. Viņa saprata, ka šis man ir vissvarīgākais gads, mūsu iespēja sasniegt [mērķi], viņa radīja man apstākļus, lai es varētu atpūsties pēc sacīkstēm, pieskatīja mūsu mazo meitu un atbalstot."

"Svētdien no rīta Abu Dabi es zināju, ka šī var būt mana pēdējā sacīkste un šīs sajūtas apskaidroja mani pirms starta," raksta Rosbergs. "Es gribēju izbaudīt katru brīdi, zinot, ka šī var būt pēdējā reize… tad starta gaismas nodzisa un es aizvadīju intensīvākos 55 apļus savā mūžā. Savu lēmumu pieņēmu pirmdien vakarā. Pēc pārdomām visas dienas garumā pirmie, kam es to pateicu, bija Viviana un Georgs (Nolte, Rosberga menedžeris), pēc tam Toto (Volfs, "Mercedes" F-1 komandas vadītājs)."

"Vienīgais, kas mani sarūgtina, ir tas, ka ar šo lēmumu esmu nostādījis smagā situācijā savu autosporta ģimeni, taču Toto mani saprata," turpina vācu pilots. "Mans sasniegums, ar ko lepošos visu mūžu, būs uzvara F-1 pasaules čempionātā ar šiem vienreizējiem cilvēkiem, "Sudraba bultas" komandu."

"Tagad es vienkārši gribu priecāties par mirkli," ierakstu noslēdz jaunais F-1 čempions. "Tuvākajās nedēļās man būs laiks visu izbaudīt, pārdomāt sezonu un priecāties par visu, kas ienāks manā dzīvē. Es tagad esmu jaunā dzīves posmā un tad jau redzēsim, ko tas man nesīs."

Līgums ar "Mercedes" komandu Rosbergam bija noslēgts līdz 2016. gada beigām.

2016. gada F-1 čempionātā Rosbergs uzvarēja deviņos no 21 "Grand Prix" posmiem un sezonas noslēguma kopvērtējumā apsteidza savu komandas biedru Lūisu Hamiltonu par pieciem punktiem.

Kā zināms, 1982. gadā par F-1 čempionu kļuva Niko tēvs Keke Rosbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!