Kompānija "Alfa Romeo" par godu jaunā "Giulia" sedana tirdzniecības uzsākšanai Lielbritānijā izvēlējusies to atzīmēt neparastā veidā: autoražotāja testa pilots ar šī sedana 510 zirgspēku jaudīgo versiju Silverstounas trasē nobrauca trases apli "uz aklo" – ar pilnībā aizklātiem logu stikliem – un šādā veidā pat spēja atkārtot kādu senu un zīmīgu trases rekordu.

Interesantajā braucienā devās divi piloti ar 510 ZS jaudīgo "Alfa Romeo Giulia" – pa priekšu braucošajam spēkratam visi logi bija aizklāti tā, ka braucējs caur tiem neko neredz. Savukārt aizmugurē braucošais pa rāciju ziņoja, kur bremzēt, kur paātrināties un kurā tieši vietā un cik daudz griezt stūresratu.

Lai uzstādītu cienīgu apļa laiku, piloti šim nolūkam trenējās veselu dienu. Rezultātā tas viņiem arī izdevās – Silverstounas trases aplis "uz aklo" tika nobraukts minūtē un 44 sekundēs – tieši tādu pašu trases rekordu, kādu pirms 65 gadiem uzstādīja itāliešu autosportists Džuzepe Farina "Grand Prix" ietvaros, braucot "Alfa Romeo" komandā.

"Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde" ir aprīkots ar 2,9 litru V6 biturbo dzinēju, kas attīsta 510 zirgspēku jaudu. No vietas līdz 100 km/h šāds sportiskais sedans paātrinās 3,9 sekundēs. Turklāt tas ir visātrākais sērijveida četrdurvju automobilis Vācijas leģendārajā sacīkšu trasē Nirburgringā, pārspējot pat jauno "Porsche Panamera Turbo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!