Foto: DELFI

Pasaules rallijkrosa čempionāta ("WorldRX") Latvijas posma uzvarētājs, deviņkārtējais WRC čempions Sebastjens Lēbs ("Team Peugeot Hansen") atzina, ka šo uzvaru esot gaidījis ilgi un velta to savam galvenajam mehāniķim, Mārtiņam Zūlim.

"Šo uzvaru es veltu savam mehāniķim, kurš to tik ļoti gaidīja, un esmu lepns par mūsu padarīto darbu," preses konferencē teica titulētais franču pilots, kuram šī turklāt bija pirmā uzvara "World RX" posmā. "Šī man bija ļoti laba diena!"

Lēbs līdz ar to ir kļuvis par pirmo autosportistu, kam izdevies uzvarēt rallija, autošosejas un rallijkrosa sacensībās.

"Latvijas sacīkstē bija viss - saule, lietus," piebilda Lēbs. "Pēc Barselonas posma aizvadījām testus, un šis darbs atmaksājās. Sestdiena bija sausa, bet zinājām, ka svētdien līs. No rīta izdevās atrast īstos regulējumus, braukšanas ritmu, un man viss šodien sanāca perfekti."

Kā ziņojām, Lēbs svētdien uzvarēja pirmajā pusfināla braucienā, bet pirms tam trešajā kvalifikācijas braucienā piedzīvioja sadursmi ar savu komandas biedru Timiju Hansenu, bet ceturtās kvalifikācijas braucienā finišēja otrais, 0.003 sekundes aiz Hansena.

"Vienmēr ir patīkami atbraukt uz trasi, kurā skatītāji priecājas par tevi, par to ko tu dari, gaida tevi," komentējot Latvijas sacīksti, teica Lēbs. "Trasē bija Latvijas valdības pārstāvji, prezidents, tas ir ļoti īpaši."

Arī "WorldRX" kopvērtējuma līderis Matiass Ekstrēms ("EKS") Latvijas sacīkstei veltīja vislielākos atzinības vārdus: "Es nekad iepriekš nebiju bijis Latvijā un Rīgā, nezināju, ko gaidīt, bet tas, kā mani te uzņēma, kā sagaidīja, kāda bija trase un kā noorganizēta sacīkste - tas man bija ļoti liels pārsteigums!"

Ekstrēms atzina, ka Rīgas sacīkste viņam bija izdevusies, jo kopvērtējuma pārsvars ir palielināts, kas uz sezonas beigām ir svarīgākais. "Pārsvars gan var tikpat ātri pazust - jāgatavojas Vācijas posmam!" viņš piebilda.

Trešās vietas ieguvējs Timijs Hansens ("Team Peugeot-Hansen"), kurš arī pirmo sacensību dienu noslēdza labāko trijniekā, bija ļoti priecīgs par Latvijas posmu - gan par paša rezultātu, gan Lēba uzvaru, gan komandas punktiem. "Ļoti laba nedēļas nogale, sākot jau ar pirmo dienu," viņš teica. "Šodien nebija viegli pielāgoties lietainajiem laika apstākļiem, bija smags rīts, un es jau atvainojos Sebam par incidentu trešajā kvalifikācijā. Bet te nu mēs esam - abi uz goda pjedestāla!"

"Šosezon komandu cīņā mēs ejam uz priekšu soli pa solim, iegūstam pieredzi un ceru, ka drīz sagādāsim Matiasam (Ekstrēmam) un viņa komandai grūtus laikus," saka Hansens.

Pēc Latvijas posma "World RX" individuālajā kopvērtējumā Ekstrēms ir palielinājis savu pārsvaru līdz 27 punktiem, bet uz otro vietu pacēlies Johans Kristofersons. Lēbs ir piektais, 48 punktus aiz Ekstrēma, Hansens - sestais.

Komandu vērtējumā "EKS" ir 318 punktu, bet "Team Peugeot Hansen" ir 297 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!