Foto: Rihards Baumanis

Latvijas pārstāvji pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") Reinis Nitišs ("Olsbergs MSE") un Jānis Baumanis ("WRX Team Austria") piektdien izlozē uzzināja savus pretiniekus sestdienas pirmajai kvalifikācijai.

Izloze lēma, ka Reinis Nitišs kvalifikāciju iesāks ar igauni Janno Liguru, Baumaņa komandas biedru Timuru Timerzjanovu, pasaules rallija leģendu Sebastjanu Lēbu un atraktīvo itāļu WRC braucēju Džidži Galli.

Savukārt Jānim Baumanim kvalifikācija sāksies kopā ar Kenu Bloku, vācieti Timo Šaideru, kurš aizvietojis Reini Nitišu "ALL-INKL.COM Muennich Motorsport" komandā, Timmiju Hansenu un Latvijā labi zināmo britu rallija pilotu Gaju Vilksu.

"Pēdējās nianses veiktas un pēc iepriekšējā Barselonas posma mašīna ir savesta ideālā tehniskā kārtībā, lai būtu gatava pirmajiem brīvajiem treniņbraucieniem. Pats arī jūtos ļoti labi. Izlozes vietā man ir ārējā starta pozīcija ceturtajā braucienā, kas varbūt nav ideālais variants, tomēr visādi var gadīties, tā ka rīt redzēsim. Var sanākt arī, ka pēc pirmā pagrieziena aizbraucu pirmais. Biķernieku trasē jau esmu aizvadījis vienas sacensības, taču nedomāju, ka man būs milzīgas priekšrocības, jo mašīna ir pilnīgi cita. Galvenais, ka es jau tagad svarīgākos bremzēšanas punktus. Rīt redzēsim!" - pozitīvs pirms ir sacensībām ir Jānis Baumanis.

Vēstīts, ka pēc pasaules čempionāta debijas sezonā aizvadītiem deviņiem posmiem Jānis Baumanis kopvērtējumā atrodas 10. pozīcijā, bet Reinis Nitišs ieņem 15. vietu.

Kā zināms, šajā nedēļas nogalē CSDD Biķernieku trasē risināsies pasaules rallijkrosa čempionāta posms "Neste World RX of Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!