Ceturtdien, 29. septembrī, notika Latvijas autosporta vēsturē zīmīgs notikums - savu kāju uz Latvijas zemes spēra viens no slavenākajiem un atpazīstamākajiem braucējiem, leģendārās videoklipu sērijas "Gymkhana" zvaigzne Kens Bloks, kurš šajā nedēļas nogalē startēs pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") Latvijas posmā.

Uzreiz pēc ierašanās Latvijā amerikāņu autosportists piekrita nelielai intervijai ar portālu "Delfi".

- Kādi ir jūsu paši pirmie iespaidi par Latviju?
- Jā, esmu te jau dažas minūtes (smejas)! Redzējis esmu tikai tik, cik pa lidmašīnas logu, apkārtnes ainavas, taču pirms tam papētīju informāciju par jūsu valsti. Latvija šķiet ļoti interesanta, Rīga izskatās patiešām "cool", un es gaidu sacensības šajā nedēļas nogalē. Pazīstu Reini Nitišu, viņš ir foršs puika, un man patīk ar viņu sacensties. Zinu, ka Biķernieku trasē ir liela grants sekcija, tramplīni - rallijkrosam tie ir vajadzīgi! Jo vairāk tramplīnu, jo labāk!

- Biķernieki būs pilnīgi jauna trase visiem "World RX" dalībniekiem. Kam tā būs priekšrocība?
Man ļoti daudzas trases ir pilnīgi nezināmas, es tajās nekad iepriekš neesmu braucis, arī Rīgā. Tas nav viegli - katrreiz, kad tu atbrauc uz jaunu trasi, sacensties ar braucējiem, kas tur ir startējuši daudzas reizes. Rīgas trasē neviens no vadošajiem pilotiem nav braucis, tas izlīdzina izredzes, un to es ceru izmantot. Cerams, tas palīdzēs gan man, gan Andreasam (Bakerūdam, Kena Bloka komandas biedram - aut.) Viņam šogad izdevies parādīt lielisku sniegumu, manējais bijis ok (smejas). Mašīna pa šo sezonu ir pamatīgi uzlabota un es ceru, ka šī mums varētu sanākt laba nedēļas nogale.

- "Neste World RX of Latvia" notiek rudenī - cik lielā mērā jūs uztrauc laikapstākļi sacensībās?
Jā, tas sacensības padara neprognozējamas. Personiski man labāk patīk sauss laiks, nemainīgi apstākļi, taču viss pieder pie lietas. Tas ietekmē sacensības, braukšanas stilu, taču es pārlieku par to nesatraucos.

- Vienmēr esmu gribējusi noskaidrot - kas īsti ir "Gymkhana"?
(Smejas). Tas ir tāds braukšanas, sacensību stils, veids, kā es trenējos, iegūstu braukšanas pieredzi. Pats vārds "gymkhana" aizgūts no zirgu jāšanas sacensībām, ar to apzīmē tehnisku jāšanas stilu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!