Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās, ja vēlies greznu "Mercedes-Benz" apvidus automobili, tad pietiek iegādāties "GLS" (no 2006. gada ražotā "GL" pēctecis) vai "GLE" (no 1997. gada ražotā "ML" pēctecis). Tomēr 1979. gadā "Mercedes-Benz" no apvidus automobiļiem piedāvāja tikai G-klasi, bet kāds klients vēlējās to S-klases izskatā, ko AMG arī realizējis.

Attiecīgā projekta fotogrāfijas internetā AMG publicējis tikai tagad. Tas ir 1979. gada izlaiduma "Mercedes-Benz 280 GE 5.6", kas no tā laika S-klases limuzīna ieguvis ne tikai lukturus un toņa radiatora dekoratīvo režģi, bet arī 5,6 litru V8 dzinēju.

Arī šī AMG pārveidotā G-klases interjerā ir uzstādīts pēc iespējas vairāk dažādu elementu no tā laika S-klases limuzīna (W126 – rūpnīcas indekss) un tas viss pārvilkts ar sarkanu ādu.

Virsbūves šim Frankenšteinam ir baltas un sarkanas krāsas kombinācijā, bet radiatora dekoratīvais režģis un riteņu diski – zelta tonī.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad autoražotājs, vai tam pietuvinātā sporta nodaļa pēc kāda klienta individuālām vēlmēm būtiski pārveido kādu no saviem modeļiem. Piemēram, Brunejas sultānam 90. gados gribējās "Bentley" džipu, bet tobrīd šī britu luksusa marka tādus nepiedāvāja. Rezultātā "Bentley" sagatavoja tā laika "Range Rover" ar "Bentley" limuzīna vizuālajiem elementiem, līdzīgi kā AMG šīs G-klases gadījumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!