Foto: Publicitātes foto

Ja vēl pērn "Hyundai" automašīnas nebija zagļu iekārotāko auto sarakstā, šogad situācija ir mainījusies – šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā nozagtas vairāk nekā 10 "Hyundai" zīmola automašīnas. Tiesa, zagļu interese lielākoties ir saistīta ar diviem konkrētiem zīmola modeļiem – "ix35" un "Santa Fe", kas jaunāki par 2012. gadu.

"Tā kā zagļu interese par šiem modeļiem līdz šim nav bijusi liela, auto īpašnieki arī nav steigušies aprīkot savus spēkratus ar papildu drošības sistēmām, tomēr, ņemot vērā šī brīža tendences, tas noteikti būtu jāapsver. Profesionāla signalizācija un pretaizdzīšanas iekārtas, kas ierīkotas papildus rūpnīcas signalizācijai, samazinās zagļu ieinteresētību," norāda Ingus Savickis, apdrošināšanas sabiedrības "Balta" atlīdzību direktors.

Ja automašīnas īpašnieks nolēmis uzstādīt papildu drošības sistēmu, ieteicams sazināties ar savu apdrošinātāju, lai noskaidrotu, kuras pretaizdzīšanas sistēmas būtu efektīvākās konkrētajā situācijā, jo apdrošinātāji regulāri analizē zādzību tendences un zagļu izmantotās metodes, lai rastu piemērotākos drošības sistēmu risinājumus.

Protams, arī pretaizdzīšanas vai meklēšanas sistēmas esamība negarantē, ka auto netiks nozagts, taču pareizā sistēmas izvēle ievērojami apgrūtinās zādzību, kas var likt zagļiem atteikties no savu nodomu īstenošanas. Tāpat jādomā, kur ikdienā tiek novietota automašīna: nav ieteicams to novietot nomaļās vietās, neapsargātās teritorijās un daudzdzīvokļu māju pagalmos, tā vietā izvēloties apsargātas autostāvvietas – tā ir daudz drošāka izvēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!