Foto: Publicitātes foto
Lai arī amerikāņu elektromobiļu ražotājs "Tesla" nonācis preses krustugunīs pēc pirmā nāves gadījuma autopilota sistēmas dēļ, šajā nedēļas nogalē tapis zināms kāds priecīgs notikums – "Tesla" bezpilota sistēma izglābusi autovadītāja dzīvību, nogādājot viņu slimnīcā.

Džošua Nīlijs bija ceļā no darba uz mājām Misūrī štatā, un viņš šim nolūkam savā "Tesla Model X" nolēma aktivizēt autopilota sistēmu. Viņam šis elektromobilis bija piederējis tikai nedēļu, bet viņš uzticējās bezpilota sistēmai, neskatoties uz "Tesla" kompānijai negatīvo publicitāti šajā jomā.

Pēkšņi Nīlijs sajuta asas sāpes krūtīs – viņš piezvanīja sievai un piekrita nevis braukt mājās, bet gan uz tuvāko neatliekamās palīdzības punktu. Nīlijs medijiem apgalvo, ka praktiski neatceras savu braucienu līdz slimnīcai, bet atjēdzās, kad jau viņa "Telsa Model X" tur bija patstāvīgi aizbraucis.

Slimnīcā Nīlijam konstatēja plaušu emboliju, kas laicīgi nesaņemtas medicīniskas palīdzības gadījumā var būt liktenīga.

Kā medijiem apgalvo "Tesla Model X" elektromobiļa īpašnieks, automobilis patstāvīgi nobrauca aptuveni 35 kilometru ceļu līdz slimnīcai.

Šobrīd atskatoties uz notikušo, viņš atzīst, ka, iespējams, prātīgāka doma būtu bijusi izsaukt neatliekamo medicīnisko palīdzību pa tālruni un sagaidīt to uz vietas, tomēr Nīlijs tobrīd uzskatīja, ka ar pats ar automobili līdz slimnīcai aizbrauks ātrāk.

Atgādinām, ka kompānija "Tesla Motors" saņēmusi asu kritiku par lēmumu autopilota sistēmu ieviest sērijveida ražošanā tik agrīnā izstrādes stadijā. Lai arī citiem autoražotājiem ir līdzīgas iestrādnes, tie nogaida līdz šī tehnoloģija būs sasniegusi augstāku drošības līmeni.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!