Foto: Publicitātes foto
Cik reižu jums nav bijis jāatsaka jautru ballīti vai no tās jādodas prom agrāk, jo nākamajā rītā ir plānots stūrēt automobili? Tuvākajā nākotnē tā vairs nebūs problēma! Bezpilota automobiļu ieviešana un automobiļu koplietošanas popularitātes pieaugums alkohola industrijai pasaulē ļaus audzēt apgrozījumu par 100 miljardiem dolāru gadā, aprēķinājuši "Morgan Stanley" finanšu analītiķi.

Pašlaik alkohola tirgus apgrozījums pasaulē ir 1,5 triljoni ASV dolāru. Uz ceļiem parādoties arvien vairāk bezpilota automobiļu, cilvēki sāks patērēt vidēji vienu alkoholisko dzērienu vairāk katru nedēļu, lēš eksperti. Tas ļaus ik gadu palielināt alkohola patēriņu par 0,8%. Tādējādi 2025. gadā pasaules alkohola tirgus apgrozījums pieaugs par aptuveni 98 miljardiem dolāru, aprēķinājuši speciālisti.

Amerikāņu kompānija "IHS Automotive" prognozē, ka 2025. gadā visā pasaulē uz koplietošanas ceļiem būs ap 600 tūkstoš automobiļu ar bezpilota sistēmu. Tomēr vislielākais autopilota spēkratu skaita pieaugums esot gaidāms periodā no 2025. līdz 2035. gadam. Šajā periodā bezpilota automobiļu skaits pieaugšot par 43% katru gadu, uzskata eksperti. Jau 2035. gadā to skaits sasniegšot 21 miljonu. Un tad tie vairs nebūs tikai 100 miljardi dolāru vairāk alkoholā katru gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!