Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas autoražotāja "AvtoVAZ" jaunais vadītājs Nikolā Mors uzskata, ka "Lada" automobiļu cenas ir pārāk augstas, vēsta "Interfaks" ar atsauci uz kompānijas prezidenta paziņojumu piegādātāju konferencē Toljati.

"Automobiļu pārdošanas cena ir pārāk augsta, īpaši budžeta segmentā, kur ir "Lada Granta"," paziņojis Mors. Tāpat "AvtoVAZ" vadītājs norādījis un nepieciešamību uzlabot lokālo integrāciju par 10 procentiem tuvāko trīs gadu laikā. "Mūsu prasības – iepirkt pēc iespējas vairāk Krievijas rubļos," norāda Mors.

Nikolā Mors tika izvēlēts par "AvtoVAZ" vadītāju šāgada martā. Šajā amatā viņš nomaina Bū Andersonu. Iepriekšējais autoražotāja vadītājs tika atlaists saistībā ar 75 miljardu rubļu (vairāk nekā miljards eiro) zaudējumiem kompānijai. Andersons pārstāja sadarboties ar vairākiem piegādātājiem Krievijā, pārslēdzoties uz "Renault-Nissan" alianses ārvalstu partneriem, kas rubļa vērtības straujā krituma dēļ būtiski palielināja autoražotāja izdevumus.

"Lada Granta" sedans maksā no 323 tūkstošiem rubļu (4646 eiro), bet "Kalina" hečbeks – no 375 tūkstošiem rubļu (5393 eiro). Dārgākais "Lada" modelis ir jaunais "XRay" apvidnieks, kas maksā no 549 tūkstošiem rubļu (7896 eiro).

Krievijas tirgū "Lada" pamazām zaudē savas līdzšinējās līderpozīcijas dienvidkorejiešu un tagad arī ķīniešu ražotajiem spēkratiem, kuri tiek piedāvāti par ļoti konkurētspējīgu cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!