Foto: Acevedo J.P.

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass sestdien ierindojās vien devītajā vietā Itālijā notiekošā pasaules čempionāta 12. posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

Kvalifikācijā uzvarēja Jonasa komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš aiz sevis atstāja francūzi Dilanu Ferandisu un krievu Aleksandru Tonkovu.

Savukārt Jonass savam komandas biedram piekāpās par 45,781 sekundi, kamēr vēl viens latvietis Kārlis Sabulis no "Kemea Yamaha Racing" komandas bija 11. pozīcijā.

Tikmēr šajā etapā nepiedalās "HSF Logistics" komandas braucējs Roberts Justs, kurš joprojām nav atlabis smadzeņu satricinājuma, kas tika gūts šī mēneša sākumā notikušajā posmā Francijā.

Jau ziņots, ka Sabulis parakstīja līgumu ar "Yamaha" satelītkomandu "Kemea Yamaha Racing" par startēšanu pasaules čempionāta trīs posmos MX2 klasē. Latvijas motokrosists nolīgts pašlaik savainotā beļģa Brenta Vandonika vietā, jo viņš smagi traumējis īkšķa saiti.

Debiju MX2 klases sacensībās Sabulis piedzīvoja pirms nedēļas Lielbritānijā, kad izcīnīja 11. vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 11 posmiem MX2 klasē pārliecinošs līderis ar 547 punktiem ir Herlingss. Viņam ar 399 punktiem seko Sīvers, bet trešajā vietā ar 370 punktiem atrodas Jonass, kurš zemāk esošos konkurentus apsteidz jau par vairāk nekā 70 punktiem.

Tikmēr Justs ar 130 punktiem atrodams 14. pozīcijā. Savukārt Sabulis ar pirmajiem 18 punktiem kopvērtējumā ir 34. pozīcijā.

Pēcāk notika arī kvalifikācijas prestižākajā MXGP klasē, kurā uzvarēja krievs Jevgēņijs Bobriševs, kuram sekoja slovēnis Tims Gajsers un Maksimiliāns Nagls no Vācijas.

Savukārt Latvijas sportists Toms Macuks bija 24. vietā, bet finišu nesasniedza traumu izārstējušais Matīss Karro no "24MX Honda" komandas.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē ļoti pārliecinošs līderis ar 482 punktiem ir Gajsers, kuram ar attiecīgi 408 un 403 punktiem seko Fevrs un titulētais itālis Antonio Kairoli.

Pirms jaunās sezonas Karro iedzīvojās nopietnā ceļgala traumā, taču apritē viņš atgriezās pašās maija beigās, kad pasaules čempionāta posms norisinājās Spānijā. Tiesa, latvietis neilgi pirms šī posma treniņā sasita elkoni, tāpēc nevarēja pilnvērtīgi startēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!