Foto: Publicitātes foto

"Mercedes-Benz" atjaunojis sērijveida ražošanā G-klases askētisko modifikāciju "Professional". Darbam paredzētā G-klase ieguvusi jaunu dzinēju un mūsdienīgas elektroniskās sistēmas.

Profesionāļiem paredzētais G-klases apvidnieks aprīkots ar trīslitru sešcilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 245 zirgspēku jaudu, bet maksimālais griezes moments 600 ņūtonmetru pieejams diapazonā no 1600 līdz 2400 motora apgriezieniem minūtē. Dzinējs sajūgts ar septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Rezultātā askētiskās versijas G-klase no vietas līdz 100 km/h paātrinās 8,8 sekundēs un maksimāli sasniedz 160 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šai modifikācijai ir 9,9 litri dīzeļa uz 100 km.

Salīdzinot ar standarta G-klasi, "Professional" versijai ir par 10 milimetriem paaugstināts klīrenss (līdz kopumā 245 mm), kā arī īsākas pārkares. Šis apvidus automobilis spējīgs braukt līdz pat 60 centimetru dziļā ūdenī.

Askētisko G-klasi no citām var atšķirt pēc melni matētā radiatora dekoratīvā režģa, melniem riteņu diskiem un bezceļu braukšanai piemērotām riepām 265/70 izmērā. Savukārt interjerā nav multimediju sistēmas, bet sēdekļiem ir vienkāršāka apdare.

Par papildu samaksu "Professional" modifikācijai ir pieejams priekšējais tērauda buferis, jumta bagāžnieks un trepes, ar koku pārklāta bagāžas nodalījuma grīda, kā arī lukturu aizsargi.

Vācijā "Mercedes-Benz G350d Professional" ir nopērkams no 1. jūnija un maksā no 79 900 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!