Foto: Publicitātes foto

"Grobiņas MK" triālists Kristers Einass aizvadītajā nedēļas nogalē Eiropas čempionāta posmā izcīnījis otro vietu; labāko desmitniekā arī Niks Alksnis un Andris Grīnfelds, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Aizvadītajās brīvdienās Francijā, Brelā sus Monfortā norisinājās 2016.gada Eiropas čempionāta otrais posms mototriālā. Šajās sacensības startēja trīs Latvijas sportisti - Kristers Einass uz goda pjedestāla otrā pakāpiena pirmajā dienā kāpa, savukārt otrajā sacensību dienā viņam "International II" klasē 4. vieta. Šajā pašā klasē Niks Alksnis abas dienas izcīnīja 5. vietu, bet mūsu labākais triālists Andris Grīnfelds ("Agarska TK") spēcīgākajā junioru klasē izcīnīja 13. un 6. vietu.

"Ar prieku un lepnumu varam paziņot, ka Eiropas čempionāta otrajā posmā Francijā "Grobiņas MK" triālists Kristers Einass ir izcīnījis 2.vietu. Vislielākie apsveikumi no kluba biedriem un mēs ar tevi lepojamies" savā Facebook kontā uzreiz pēc sacensībām vēstīja "Grobiņas MK" vadītāja Gunita Mateusa.

Otrajā sacensību dienā līdz goda pjedestālam Einasam pietrūka pavisam nedaudz, jo soda punktu skaits bija vienāds ar trešo vietu (76 soda punkti).

Otrs grobiņnieks Niks Alksnis ("Viking Trial") abas dienas bija tuvu pjedestāla - pirmajā sacensību dienā viņam 5. vieta ar 40 soda punktiem, atpaliekot par 12 punktiem no trešās vietas, arī otrajā dienā 5.vieta ar 90 soda punktiem, no pjedestāla pozīcijas atpaliekot par 16 punktiem. Kopumā "International II" klasē startēja 10 sportisti.

Arī labākajam šī brīža Latvijas triālistam Andrim Grīnfeldam šoreiz līdz pjedestālam vēl nedaudz pietrūka - sacensību ievadā 13. vieta ar 31 soda punktu, atpaliekot par 28 punktiem no trešās vietas, savukārt otrajā dienā rezultāts jau labāks – 6. vieta ar 57 punktiem, atpaliekot no pjedestāla par nieka 13 punktiem. Kopumā junioru klasē startēja 21 sportists.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem diviem posmiem Itālijā un Francijā Andris Grīnfelds atrodas augstajā 8. vietā klasē 28 sportistu konkurencē.

Nākamais Eiropas čempionāta posms norisināsies 6.-7. augustā Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!