Vērīgi aculiecinieki Rīgā nofotografējuši "Bentley" jaunāko modeli – apvidus automobili "Bentayga", kuru rotā Latvijas valsts reģistrācijas numurzīme "MS". Fotogrāfijas publicētas ekskluzīvo automobiļu "mednieku" starptautiskajā portālā "Autogespot".

Līdz šim numurzīme "MS" bija uz "Bentley Mulsanne" limuzīna. Maksātnespējas administrators Māris Sprūds nekad arī medijiem nav slēpis, ka tas ir viņa automobilis ar savu iniciāļu individuālās izvēles numurzīmi.

Aizvadītajā nedēļā Sprūds numurzīmi "MS" pārreģistrējis uz savu jauno "Bentley" apvidnieku, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Savukārt "Mulsanne" limuzīns pagaidām īpašnieku nav mainījis, tam tikai uzlikta ierindas numurzīme.

Lai arī "Bentley Bentayga" jau tā ir visdārgākais sērijveida apvidus automobilis, pārspējot līdzšinējo 4x4 greznības etalonu "Range Rover", konkrētais automobilis ir ekskluzīvajā "First Edition" versijā, kas izgatavota 608 eksemplāros (šāds skaitlis izvēlēts par godu dzinēja zirgspēku skaitam) ierobežotā sērijā un maksā vismaz 300 tūkstošus eiro. Interesanti, ka pirmo šīs ekskluzīvās sērijas apvidnieku saņēma Lielbritānijas karaliene Elizabete II.

Precīza "First Edition" versijas automobiļa cena Latvijā nav zināma – "Bentley" pārstāvniecības savas cenu lapas nepublisko. "First Edition" modifikācija tika prezentēta Losandželosā pērnā gada novembrī, un autoražotājs paziņoja, ka visi šīs versijas automobiļi jau ir izpārdoti.

Ārvalstu medijos tika ziņots, ka "First Edition" versijas "Bentayga" cena Lielbritānijā ir no 229 tūkstošiem sterliņu mārciņām, kas, pēc 17. novembra valūtas kursa, bija 327 tūkstoši eiro, bet šodienas – 295 tūkstoši eiro.

Vismaz šobrīd Eiropas lielākajā transportlīdzekļu sludinājumu portālā Mobile.de "First Edition" apvidnieks, kā piegādes klientiem autoražotājs uzsāka marta beigās, ar divtūkstoš kilometru nobraukumu tiek piedāvāts par 350 tūkstošiem eiro, bet pilnīgi jauns – no 380 līdz 450 tūkstošiem eiro. Jāņem vērā, ka pieprasījums pēc "Bentayga" pārsniedz cerēto un ražotāja plānotais izlaides apjoms pirmajam gadam (ap četrtūkstoš vienību) ir jau izpārdots.

"First Edition" versijas "Bentley Bentayga" vizuāli atšķiras ar logotipu Lielbritānijas karoga veidolā uz priekšējām durvīm un ekskluzīvā dizaina 22 collu riteņu diskiem no pulēta alumīnija ar melnas krāsas akcentiem.

Interjerā šai speciālajai modifikācijai ir unikāls salona apgaismojums, "First Edition" nosaukums uz sēdekļu atzveltnēm, kā arī "Union Jack" attēls uz mērinstrumentu paneļa. Tāpat "First Edition" automobiļa pircējam tiek izsniegts "Breitling" speciālās sērijas rokaspulkstenis.

"Bentley Bentayga" aprīkots ar sešlitru biturbo W12 dzinēju, kas attīsta 608 zirgspēku jaudu un 900 ņūtonmetru griezes momentu. Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Rezultātā luksusa apvidus automobilis no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 301 km/h.

"Bentley Bentayga" debitēja pērnā gada septembrī Frankfurtes autoizstādē. Britu autoražotājs šo spēkratu dēvē par "visātrāko, visjaudīgāko, visgreznāko un visekskluzīvāko apvidus automobili pasaulē". Standarta versijā tas maksā aptuveni no 200 tūkstošiem eiro. Tomēr, rindā iestājoties tikai tagad, savu "Bentayga" saņemsiet ne ātrāk kā 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!