Foto: Publicitātes foto

Ikgadējā konkursa Pasaules Gada auto galveno titulu šogad ieguvis jaunās paaudzes "Mazda MX-5" rodsters. Uzvarētāju noteica 73 autožurnālistu žūrija no 23 pasaules valstīm.

Pasaules Gada auto finālā "Mazda MX-5" par galveno titulu cīnījās ar jaunās paaudzes "Audi A4" modeļu saimi un ar "Mercedes-Benz" jaunāko apvidnieku "GLC".

Neskaitot galveno titulu, "Mazda MX-5" šajā konkursā ieguva arī galveno balvu par labāko dizainu, apsteidzot tādus pretendentus kā "Cadillac CT6", "Mazda CX-3", "Jaguar XE" un "Land Rover Discovery Sport".

Pasaules Gada auto luksusa spēkratu nominācijā laurus plūca jaunās paaudzes BMW 7. sērija. Tāpat uz šo titulu pretendēja "Audi Q7", "Jaguar XF", "Mercedes-Benz GLE Coupe" un "Volvo XC90".

Savukārt par sportiskāko jauno automobili Pasaules Gada auto konkursa ietvaros tika atzīts jaunais "Audi R8". Tam izdevās šajā kategorijā pārspēt tādus pretendentus kā "Chevrolet Camaro", "Honda Civic TypeR", "Mercedes-AMG C63 Coupe" un "Range Rover Sport SVR".

Ekoloģisko automobiļu kategorijā Pasaules Gada auto žūrija kronēja ūdeņraža auto "Toyota Mirai", kas šajā nominācijā pārspēja tādus pretendentus kā "BMW 330e", "Chevrolet Volt", "Toyota Prius" un "Volkswagen Passat GTE".

Atgādinām, ka pērn par Pasaules Gada auto tika atzīta "Mercedes-Benz" C-klase.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!