Šorīt, 22. februārī, Maskavā apcietināts Krievijas automobilistu lielākās sociālās komūnas "Smotra.ru" vadītājs Ēriks Davidovičs Kituašvili. Formāli viņu apsūdz krāpšanā lielos apmēros un pat atentāta rīkošanā pret Ingušijas prezidentu. Pēdējā laikā Davidovičs bija izvērsis aktīvu cīņu pret korupciju autoinspekcijā, atmaskojot kukuļņēmējus gan ceļu policijā, gan transportlīdzekļu tehniskajā apskatē.

Davidovičs tika aizturēts svētdien, 21. februārī, bet šorīt Tverskas rajona tiesa Maskavā viņam piemēroja apcietinājumu līdz 2016. gada 20. aprīlim, pamatojot šādu lēmumu ar bažām, ka Davidovičs varētu ietekmēt lieciniekus vai pat bēgt.

Aizstāvība uzstāja uz mājas arestu vai drošības naudu 10 miljonu rubļu (120 tūkstoši eiro) apmērā. "Nedod Dievs, ja vēlāk izrādīsies, ka viņš dzīvi beidzis pašnāvībā," tiesas lēmumu par apcietinājumu izdevumam "TVrain.ru" komentēja Davidoviča advokāts Sergejs Žorins.

Pats Davidovičs vainu izvirzītajās apsūdzībās noliedz. Tiesas sēdē viņš paziņoja, ka aizvadītā gada laikā atklājis vairāk nekā 300 korupcijas gadījumu autoinspekcijā. Varasiestāžu lēmumu viņu apcietināt Davidovičs saista ar nesen publicēto filmu par korupciju autoinspekcijā.

Lieta pret Davidoviču ierosināta saskaņā ar Krievijas kriminālkodeksa 159. panta 4. daļu "Krāpšana sevišķi lielos apmēros". Advokāts Žorins sociālajā tīmeklī "Twitter" ierakstījis, ka Davidovičs tiek apsūdzēts arī par atentāta mēģinājumu pret Ingušijas prezidentu.

Davidovičs ir dibinātājs un publiskā seja Krievijas vislielākajai automobilistu komūnai "Smotra.ru", kas pulcē vairāk nekā trīs miljonus cilvēku. Tāpat Davidovičs videotēkā "YouTube" publicē ne tikai "korumpētu policistu medību" video, bet arī automobiļu testa braucienus, kuros viņš būtiski pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!