Foto: AP/Scanpix
"Viens īpašnieks un tas pats mācītājs" – ar šādu piebildi lietoto automobiļu tirgū var krietni palielināt pārdodamā spēkrata vērtību. Bet ja ar auto braucis pats Romas pāvests? Tad vispār – lietots maksās četrkārt dārgāk nekā jauns, ko apliecina nule notikusī izsole.

"Fiat 500L" hečbeks, ar kuru pārvietojās Romas pāvests Francisks savas vizītes laikā ASV pērnā gada septembrī, izsolē pārdots par 82 tūkstošiem dolāru (75 tūkstošiem eiro). Izsolē piedalījās 19 cilvēki un tā ilga 11 minūtes, vēsta "New York Post". Jauns šāds "Fiat 500L" ASV tirgū maksā no 19 tūkstošiem dolāru.

Izsole notika vietējās autoizstādes laikā Filadelfijā. Visaugstāko cenu piedāvāja Maikls un Keita Čepmeni, kuriem pieder septiņi autosaloni. Viņi pāvesta "Fiat 500L" novietos zālājā pie viena no dīlercentriem. Savukārt izsolē gūtie līdzekļi tiks novirzīti katoļu baznīcas vajadzībām.

No pērnā gada vasaras Romas pāvests Francisks kā oficiālo automobili izmanto "Hyundai Santa Fe", bet līdz tam katoļu baznīcas galva pārvietojās ar bruņotu "Mercedes-Benz" M-klases apvidnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!