WRC leģenda un World RX čempions Peters Solbergs pārģērbās par večuku un Norvēģijā izāzēja automehāniķus. Tas viss tika iemūžināts ar slēptajām videokamerām, un ar šo uzjautrinošo sižetu cilvēki aktīvi dalās sociālajos tīklos.

Kā norādīts Solberga video aprakstā, tad viņš pie grima māksliniekiem pārtapis par 82 gadīgu večuku un ar "Mercedes-AMG C63 S" universāli piebraucis pie autoservisa. Mehāniķiem viņš apgalvojis, ka automobilim aizmugurējā rodas kaut kādas dīvainas skaņas un aizmugurējie riteņi ātri vien zaudē saķeri. Lai nodemonstrētu šos "defektus", večuks aicina automehāniķus savā auto, lai izmēģinājuma braucienā to visu varētu nodemonstrēt.

Pirms sēsties vairāk nekā 500 zirgspēku jaudīgajā universālī, 82 gadus vecais vīrs aicina automehāniķiem novilkt apavus, jo spēkrats ir svaigi iegādāts un viņš nevēlas, ka to piegružo. Tad neko vēl nenojaušošos automehāniķus Solbergs veda uz tuvējo stāvlaukumu un sāka ar auto "griezt saulītes" – lūk, viņam nepatīkot šīs skaņas un zūdošā saķere riteņiem. Mehāniķi sāk smieties un teikt, ka tik jaudīgam auto tāda dobja izplūdes skaņa ir normāla, un arī riteņu izslīdēšanai ir skaidrojums – mērinstrumentu panelī redzams, ka atslēgts ESP (braukšanas elektroniskā stabilizācijas sistēma).

Tomēr ātri vien automehāniķi lūdza, lai večuks liekās mierā un laiž viņus ārā, jo braukšanas tāda maniere ir bīstama un sodāma. Tad nu par 82 gadīgo večuku nogrimmētais Solbergs atklāja savu identitāti, un automehāniķi nespēja noticēt, ka viņi tik vienkārši izāzēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!