Internetā publicēts pamācošs video, kas liks aizdomāties tiem, kuri arī vēlas šajā it kā bargajā ziemā ar savu spēkratu vizināties pa ūdenstilpņu ledu, iepriekš neizvērtējot riskus. Krievijā iemūžinātā video redzams, ka pāris vīriem – visticamāk, zemledus makšķerniekiem – neīstenojās iecere ar apvidus automobili nonākt vēlamajā mērķī, jo spēkrats ielūza ledū un pēc kāda laika viņu acu priekšā pagāja zem ūdens gluži kā avarējis kuģis.

No video autora stāstījuma noprotams, ka šis nebija vienīgais spēkrats, kas todien braucis uz ledus. Tomēr kļūda šajā gadījumā bijusi, ka visi automobiļi braukuši pa tām pašām pēdām un to vadītāji nav ņēmuši vērā, ka jau iebrauktajās sliedēs ledus vietām jau bija ielūzis un tādēļ ir bīstams. Ja uz mērķi brauktu pa citu trajektoriju, tad, iespējams, šāda neraža ietu secen.

Saskaņā ar speciālistu ieteikumiem ar automobili braukt uz ledus var, ja tas ir vismaz 20 līdz 30 centimetru biezs, savukārt apvidus automobiļu vai pikapu gadījumā – vismaz 30 līdz 40 cm biezs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!