Foto: Publicitātes foto

Neveiksmīgi gads sācies kādam Rīgas iedzīvotājam, kurš it kā drošā vietā – pagalmā ar nožogojumu – bija iedarbinājis savu automašīnu, lai to sasildītu pirms došanās ceļā. Zaglis piegāja pie automašīnas, tajā iekāpa un brauca prom. Lai kā automašīnas īpašnieks centās zagli aizturēt, tomēr tas neizdevās, par sava klienta likstu portālu "Delfi" informēja apdrošināšanas sabiedrība "Balta".

Sildīt spēkratu pirms braukšanas ziemas aukstajā periodā dažiem transportlīdzekļu veidiem, piemēram, automašīnām ar automātisko transmisiju, kad temperatūra noslīd zem -20˚C, vai dīzeļmotoriem nelielu mīnusu apstākļos ir ieteicams, tomēr būtiski šīs sildīšanas procesā ir neatstāt auto nepieskatītu un brīvi pieejamu.

Šo situāciju var izmantot autozagļi, kuri, noskatot cilvēku paradumus, mierīgi un bez steigas var izmantot situāciju sev par labu un nozagt vērtīgo transportlīdzekli. Tā tas ir noticis arī šajā gadījumā.

"Līdz ar ziemas iestāšanos un zemajām gaisa temperatūrām daudzi autovadītāji, rūpējoties par automašīnu un arī savu komfortu, to iesilda pirms braukšanas. Nereti autovadītāji paši dodas prom no iedarbinātās, vaļā atstātās automašīnas, atgriežas mājoklī vai, izmantojot laiku, nodarbina sevi ar kādiem citiem darbiem, tādējādi atstājot transportlīdzekli brīvi pieejamu un pat sagatavotu zaglim kā dāvanu," norāda "Balta" atlīdzību direktors Ingus Savickis.

"Protams, ir labi, ka savos nožogotajos mājokļa pagalmos cilvēki jūtas droši un pasargāti, bet ne vienu reizi vien ir pierādījies pretējais – arī nožogotas teritorijas nav šķērslis garnadzim. Tomēr ir ļoti būtiski kādam atrasties automašīnā, kamēr tā tiek iesildīta, lai zaglim nebūtu iespējas spēkratu nozagt. Tāpat, ja satiksme atļauj, autovadītājiem iesakām lielajos salos uzsākt braukšanu ar lēnu kustību. Šādi automašīna uzsils ātrāk, lēna braukšanas kustība spēkratam nekaitēs, un neviens zaglis to nevarēs brīvi paņemt," iesaka Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!