Foto: Publicitātes foto
Japānas autoražotājs "Mazda" Losandželosas autoizstādē prezentējis jaunu automobili un jaunu dzinēju. "Skyactiv-G 2.5T" ir pirmais šīs saimes benzīna dzinējs ar turbokompresoru. Turklāt tas debitējis jaunākajā "Mazda" modelī "CX-9", kas ir vidējās klases apvidus automobilis, un tā tirdzniecība tiks uzsākta Ziemeļamerikā nākamā gada pavasarī.

2,5 litru turbomotors pašlaik ir jaudīgākais dzinējs "Mazda" klāstā, kura Ziemeļamerikas versijas jauda ir 250 ZS, bet griezes moments – 420 Nm. Šis turbodzinējs ar tiešās iesmidzināšanas sistēmu ir izstrādāts, par pamatu izmantojot "Mazda CX-5" un "Mazda6" modeļos piedāvāto "Skyactiv-G" 2,5 litru dzinēju bez turbopūtes.

Sākotnēji ar šo dzinēju tiks aprīkots "Mazda CX-9". Galvenokārt Ziemeļamerikas tirgum izstrādātais apvidus automobilis salīdzinājumā ar priekšteci kļuvis greznāks. Tajā ir trīs sēdekļu rindas septiņiem pasažieriem.

Autoražotājs plāno, ka Ziemeļamerikā tiks realizēti 80% jeb 50 tūkstoši no visām gada laikā pārdotajām "CX-9" vienībām. Vismaz pagaidām automašīnas tirdzniecība Eiropā netiek plānota.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!