"Tikko no Vācijas"... Ja paskatāmies tādu pašu parametru – modelis, izlaiduma gads, nobraukums un aprīkojums – lietoto automobiļu cenas Eiropas lielākajā sludinājumu portālā Mobile.de, tad neviļus rodas jautājums, kā Latvijā "tikko no Vācijas" atvestais spēkrats var maksāt jūtami lētāk nekā līdzīgs automobilis Vācijā? Atbilde ir tieši tāda pati kā uz jautājumu "kā kilograms desas var maksāt lētāk par svaigas gaļas kilogramu?" –, to labāk vienkārši nezināt...

Sociālajā tīklā "Facebook" publicēts video ar censoņiem Jūrmalā, kuri mēģina iztaisnot no 2008. gada ražotā BMW 7. sērijas limuzīna virsbūvi. Šim nolūkam vismaz 18 tūkstošus eiro vērtais automobilis metāla ķēdē ir piesiets kravas automobilim un ar to tiek strauji braukts atpakaļgaitā minūtes piecas no vietas, lai iztaisnotu lonžeronu tā, lai tam varētu pieskrūvēt glāzes atsaiti oriģinālajās stiprinājuma vietās.

Tāpat acīgākie skatītāji pamanījuši, ka automobilim ir noņemta dzinēja dzesēšanas sistēma (radiators un ventilators). Tādēļ rodas jautājums, kādus iespējamos bojājums spēka agregātam nodarījusi šāda limuzīna jārēšana. Par laimi, sižeta varoņi pirms katra rāviena ar ķēdi laicīgi atkāpās nostāk, jo beigu beigās ķēde plīsa un lidoja pa gaisu.

Brīdinām, ka video dzirdama nenormēta leksika krievu valodā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!