Foto: Pirelli

Bijušais F-1 pilots Robergs Kubica šāgada rallija sezonas noslēgumā uzvarējis tradicionālajā Moncas rallijā, pēdējā ātrumposmā atņēmot pirmo vietu harizmātiskajam motošosejas čempionam Valentino Rosi.

Pirms pēdējā, 32 kilometrus garā ātrumposma Rosi bija vadībā ar 5,1 sekundes pārsvaru, taču šajā garajā posmā Kubica izmantoja savu nesalīdzināmi lielāko rallija pieredzi un pārspēja itāļu konkurentu. Finišā viņus šķīra 12,5 sekundes, bet jau poļu pilota labā.

Moncas rallija šovā Kubica bija nomainījis stūrmani - šajās sacensībās stenogrammu viņam lasīja itāliete Alesndra Benedeti.

Kā īpašais viesis Moncā starteja arī atraktīvais amerikānis Kens Bloks, kurš ieņēma 29.vietu. "Godīgi sakot, šie ātrumposmi ir nedaudz par šauru un mūs piemeklēja arī citas problēmas, ieskaitot apgriešanos un kļūdu trases navigācijā, kas noveda pie viena lieka apļa izbraukšanas. Taču tā mēdz gadīties!" pēc finiša teica Bloks."Svarīgākais ir tas, ka sagādājām labu šovu fantastiskajiem skatītājiem, kas bija atnākuši - man šķiet, ka viņi to novērtēja!"

"Rally di Monza" piedalījās arī NASCAR zvaigzne Kurts Bušs, astoņkārtējais Itālijas čempions Paolo Andreuši, Luka Roseti un citi pazīstami vietējie un pasaules braucēji.

Moncas rallijs tradicionāli risinās vairākās ieskaitēs, startējot dažādu klašu un arī vēsturiskajiem auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!