Foto: Kadrs no video

Slovākijas kompānija "Aeromobil" prezentējusi tāda paša nosaukuma lidojošā automobiļa prototipu, kas savā trešajā izstrādes versijā nonācis ražošanai gatavā modifikācijā. Lidojošais automobilis "Aeromobil 3.0" trešdien, 29. oktobrī, tika prezentēts jauno tehnoloģiju festivālā Vīnē.

Lidojošā automobiļa šasija ir no tērauda, bet virsbūve – no oglekļa šķiedras. Transportlīdzeklis sver 450 kilogramu un ir aprīkots ar "Rotax 912" aviācijas dzinēju. Tieši tādu pašu spēka agregātu izmanto arī amerikāņu lidojošā automobiļa prototips "Terrafugia Transition", kā izstrādātāji arī ik pa laikam atgādina medijiem, ka ilggadējais projekts joprojām turpinās.

Divvietīgais "Aeromobil 3.0" no lidmašīnas automašīnā transformējas, savāžot spārnus aiz pasažieru kabīnes. Tāpat izstrādātāji norāda, ka šī transportlīdzekļa gabarīti ļaus to novietot standarta autostāvvietās un braukt ar tradicionālos benzīntankos nopērkamu degvielu.

Lidmašīnas režīmā spārnu atvērums ir 8,23 metri. Savukārt motora vilkmi no riteņiem uz propelleru varēs pārnest, nospiežot atbilstošu slēdzi salonā – lai paceltos gaisā, jāsasniedz 130 km/h. Savukārt gaisā "Aeromobil 3.0" var sasniegt ātrumu 200 km/h, bet uz sauszemes automobiļa režīmā tas brauks ar ātrumu līdz 160 km/h.

Ar pilnu degvielas tvertni lidmobilis var nolidot līdz pat 700 km distanci (patērējot 15 litrus stundā), bet uz automobiļa režīmā mazāk – līdz 500 km (vidējais patēriņš 8 l / 100 km).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!