Foto: QNIGAN.COM
Pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieki, ieskaitot Latvijas pārstāvjus Jāni Baumani un Reini Nitišu, gatavojas sezonas lielākajām sacensībām - Francijas posmam Loeakas trasē, kurā pērn bija ieradušies vairāk kā 70 tūkstoši skatītāju.

Francijā uz starta izies arī atraktīvais amerikāņu pilots Kens Bloks, kurš būs viens no Reiņa Nitiša konkurentiem "Supercar" klasē, kurā šoreiz konkurence būs ievērojama - 37 sportisti.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem līderis ir bijušais pasaules rallija čempions Peters Solbergs (155 punkti), par 20 punktiem mazāk ir somam Tomasam Heikinenam (135 p.), bet tikai divu punktu attālumā ir Reinis Nitišs (133 p.).

"Var teikt, ka Francijas trase ir atbilstoša manam braukšanas stilam – tajā nav riskantu līkumu vai tramplīnu, jābrauc tīri – līdzīgi kā ar kartingu. Atliek vien to pierādīt trasē un gūt ne tikai nozīmīgu pieredzi, bet arī izcīnīt vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā," saka Reinis Nitišs.

"Francijas trasē startēju pagājušajogad, un arī šogad tur esam veikuši testus. Šī pieredze dos papildu pārliecību, kas noteikti palīdzēs uzrādīt salīdzinoši labākus apļa laikus treniņbraucienos un pirmajās divās kvalifikācijas kārtās," piebilst Reinis. "Šī priekšrocība gan nebūs ilga – jau otrajā sacensību dienā visi dalībnieki būs izpētījuši telemetrijas datus un brauks savu iespēju robežās, tādēļ šai pieredzei izšķirošajos braucienos vairs nebūs nekādas nozīmes."

Trases garums ir 1150 metri, 35% trases seguma ir asfalts, 65% - grants.

Pērn Francijas sacīkstē, kad tā vēl bija tikai Eiropas čempionāta posms, uzvarēja Nitiša tagadējais komandas biedrs Andreass Bakerūds.

Eiropas čempionātā "Super1600" klasē arī Jānis Baumanis Francijā ieradīsies kā kopvērtējuma trešās pozīcijas īpašnieks. Līderis šai ieskaitē ar 145 punktiem ir krievs Sergejs Zagumennovs, otrais ar 120 punktiem ir viņa tautietis Ņikita Misjuļa, bet Jānim ir 113 punti. Šajā ieskaitē Francijas sacensībām pieteikušies 30 braucēji.

"Kopvērtējumā patlaban atrodos trešajā pozīcijā savā klasē, un mans mērķis ir rezultātu uzlabot, lai varētu cīnīties arī par augstākām vietām," saka Jānis. "Nenoliedzami, papildus spriedzi rada sezonas noslēguma tuvums, jo atlikuši vairs tikai trīs sacensību posmi, tādēļ katrs izcīnītais punkts šobrīd ir zelta vērtē − atbildība ir ļoti liela, jo arī konkurenti ir nopietni gatavojušies Francijas posmam.".

Šogad visplašāk apmeklētais posms no notikušajiem bija Zviedrijā, kur sportistu cīņas trasē vēroja 45 tūkstoši skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!