Foto: Publicitātes foto
Latvijas jaunais autosportists Reinis Nitišs izcīnījis piekto vietu Losandželošā notikušajās "X games" sacensībās "SuperCar Lites Rookie Cup" seriālā.

Kvalifikācijā Nitišs uzrādīja ceturto ātrāko laiku, bet pusfinālā viņš finišu sasniedza trešajā pozīcijā, neraugoties uz pieļauto pāragro startu. Finālā latvietis startēja no otrās rindas, bet brauciena laikā viņam nestrādāja logu tīrītāji, kas apgrūtināja trases redzamību, un viņš finišēja piektajā pozīcijā. Par sacensību uzvarētāju kļuva soms Joni Vimans.

"Cerēju uz kaut ko labāku, bet piektā vieta ir SUPER pēc finālā piedzīvotā," sava sociālā tīkla "Twitter" profilā rakstīja Nitišs. "Starts labs, biju jau trešais, bet aizmeta nenormāli logu un tīrītāji nestrādāja! Paliku piektais, braucot ar vaļējām siksnām un skatoties pa sānu logu."

"Lielākais prieks, ka esam pietiekami ātri, lai cīnītos arī par uzvarām Amerikā! Tas dod "dopingu" pirms Atlantas nākamnedēļ," rakstīja sportists.

Kā ziņots, nākamnedēļ Nitišs piedalīsies "Global Rallycross Championship" posmā Atlantā.

"Global Rallycross čempionāts" un "X Games" seriāls ir rallijkrosa ASV versija, kuru lielā mērā Amerikā ienesa Eiropas rallijkrosa speciālistu aktivitātes un amerikāņu prasme saskatīt potenciāli veiksmīgu šova produktu. Šie seriāli pulcē daudzas ASV un citu valstu autosporta zvaigznes – tur startē Kens Bloks, Treviss Pastrana, Taners Fousts, formulu braucēji Skots Spīds, Taunsends Bels un Nelsons Pikē juniors, DTM zvaigzne Matiass Ekstrēms un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!