Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunais rallijkrosists un Eiropas čempionāta līderis Reinis Nitišs nākamās divas nedēļas pavadīs ASV, piedaloties lielākajās motoru sporta sacensībās Amerikā- "X Games" - un "Global Rallycross Championship" sacensībās.

Nitišs startēs "SuperCar Lites Rookie Cup" seriālā - pilnpiedziņas automašīnu klasē, informē Latvijas Automobiļu federācija.

"Global Rallycross čempionāts" un "X Games" seriāls ir rallijkrosa ASV versija, kuru lielā mērā Amerikā ienesa Eiropas rallijkrosa speciālistu aktivitātes un amerikāņu prasme saskatīt potenciāli veiksmīgu šova produktu. Šie seriāli pulcē daudzas ASV un citu valstu autosporta zvaigznes – tur startē Kens Bloks, Treviss Pastrana, Taners Fousts, formulu braucēji Skots Spīds, Taunsends Bels un Nelsons Pikē juniors, DTM zvaigzne Matiass Ekstrēms un daudzi citi.

Kopš šā gada kopā ar "Global Rallycross" un "X Games" seriāla "SuperCar" klasi ceļo "SuperCar Lites Rookie Cup" sērija. Seriāls paredzēts kā jauno braucēju pēdējā "pieturvieta" pirms debijas augstākajā mašīnu klasē.

Klases izveidotājs ir zviedru rallijkrosa leģenda zviedrs Andreass Eriksons, kurš jau vairākus gadus konsultē un sadarbojas ar ASV rallijkrosa sporta attīstītājiem. Eriksons, kura dēls Kevins ir Nitiša komandas biedrs Eiropas čempionātā, ir viens no galvenajiem "vaininiekiem" Reiņa vizītei ASV.

"Startējot vienā komandā ar Kevinu Eriksonu mums bija iespēja sevi pierādīt labāko speciālistu acīs," saka Reinis Nitišs. "Tas, ka Eriksons seniors mani uzaicināja uz ASV sacensībām, ir liela atzinība un mūsu komandas profesionalitātes novērtējums. Šobrīd manos plānos ir "X Games" posms Losandželosā 4. augustā un "Global Rallycross Championship" posms 10. augustā Atlantā. Šo piedāvājumu mēs nedrīkstējām noraidīt, jo ir jāmeklē arvien jauni karjeras virzieni un ceļš uz ASV var izrādīties ļoti svarīgs. Par gaidāmajiem rezultātiem nevaru neko prognozēt – vispirms ir jāapgūst pilnpiedziņas automašīna, jāsaprot, ko es pie tās stūres spēju sasniegt un, kā jūtos. Tehnika man būs pilnīgi jauna. "SuperCar Lites" klasē visas mašīnas ir vienādas, Eriksona "Olsbergs MSE" komandas gatavotas: pilnpiedziņa, 300 zirgspēku atmosfēriskais motors ar novietojumu mašīnas aizmugurē, var teikt, "Ford Fiesta Kit Car"."

Lai gan uzaicinājums uz ASV tika saņemts jau sezonas sākumā, Nitišs sākotnēji augustu plānoja kā atpūtas mēnesi, jo starp aizvadīto Zviedrijas posmu un gaidāmo Eiropas čempionāta sacīksti Francijā ir gandrīz divu mēnešu pauze. Taču ASV plāns padara šo periodu ļoti piesātinātu: "Lai gan biju paredzējis atvilkt elpu, augusts man nesīs jaunus piedzīvojumus un izaicinājumus. Tas ir lieliski – būšu sacensību apritē un ar vēl lielāku, nopietnāku pieredzi. Francijas posms 31. augustā un 1. septembrī būs sarežģīta sacīkste milzīgā un spēcīgā dalībnieku sastāva dēļ – "Super 1600 klasē" uz starta varētu stāties vairāk nekā 40 dalībnieki. Jāņem vērā arī tas, ka Francijā, Austrijā un Vācijā izšķirsies Eiropas čempiontitulu liktenis, kas nozīmē, ka cīņas būs nežēlīgākas un ekstrēmākas," saka Nitišs.

"Global Rallycross" "SuperCar Lites Rookie" seriāla kopvērtējuma vadībā pēc posmiem Ņūhempšīrā un Bristolē atrodas soms Joni Vimans, kurš uzvarējis abās sacīkstēs. Jāpiebilst, ka Nitišs ar Vimanu tikās šogad Eiropas čempionāta posmā Somijā – Reinis uzvarēja, kamēr Joni neiekļuva finālistu sešiniekā, pusfinālā paliekot pirmais aiz fināla svītras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!