Foto: DELFI

Trīs ārvalstnieki, dzīvesstila rallija "Gumball 3000" dalībnieki, kuri Igaunijā tika arestēti un nogādāti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, trešdien, 23. maijā, notikušajā administratīvās tiesas zālē lējuši asaras un lūguši viņus nesūtīt uz cietumu, vēsta Igaunijas portāls "Delfi.ee".

Otrdien, 21. maijā, no Krievijas Igaunijā iebrauca starptautiskā rallija jaudīgie un dārgie automobiļi. "Ferrari", kuru vadīja 29 gadus veicas Šveices iedzīvotājs Mihaels Andrea, tika apturēts uz Tallinas - Narvas šosejas. Autovadītājs atļauto braukšanas ātrumu pārsniedza par 53 km/h. Par šādu pārkāpumu Igaunijā autovadītājs tiek arestēts. Uz tās pašas šosejas par traukšanos ar 171 km/h tika apturēts un arestēts venecuēlietis ar "Lamborghini".

Kad vīrieši stājās tiesas priekšā, abi lēja gaužas asaras. Policija tiesā "Lamborghini" vadītājam pieprasīja 10 dienu administratīvo arestu, tomēr tiesa viņam nolēma naudassodu 720 eiro apmērā. Savukārt šveicietim, kurš atļauto ātrumu nebija tik būtiski pārsniedzis, policija pieprasīja četru dienu arestu, tomēr tiesa tā vietā nolēma naudassodu 360 eiro apmērā.

Tajā pašā dienā sodu saņēma arī Narvā arestētais 27 gadus vecais šveicietis Olivers, kurš tika noķerts, savā luksusa automobilī traucamies ar 158 km/h. Viņam tika piespriests vienas dienas administratīvais arests, bet to jau viņš bija izcietis, gaidot tiesu, un autovadītāja tiesību liegums uz pieciem mēnešiem. Kā vēsta Igaunijas "Delfi", šis "Gumball 3000" dalībnieks pēc sprieduma paziņošanas esot sācis raudāt prieka asaras un tūlīt apskāvis tiesas tulku.

Jau ziņots, ka otrdien, 21. maijā, Rīgā viesojās "Gumball 3000" dalībnieki, kuriem vakarā "Coyote Fly" bija pasākuma oficiālā ballīte. Tajā uzstājās arī rallija dalībnieks, amerikāņu reperis Xzibit.

Rallijs ilgs līdz 25. maijam, noslēdzoties Monako, kur tajā laikā notiks 2013. gada F-1 autosacīkšu "Grand Prix de Monaco".

"Gumball 3000" kopš pirmā rallija 1999. gadā kļuvis par centrālo notikumu superautomobiļu entuziastiem no visas pasaules. "Gumball 3000" ir nosaukts par godu 1976. gada kulta filmai ar galveno varoni Maiklu Saracinu.

Galerija ar "Gumball 3000" dalībniekiem Rīgā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!