Ceturtdien, 20. septembrī, pulksten 10 Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) sēdē pirmo reizi publiski prezentēs pētījumu par ceļu satiksmes negadījumu (CSN) iemesliem un turpmākajiem darbiem satiksmes drošības uzlabošanai valstī. CSDP sēdi vadīs satiksmes ministrs Uldis Augulis un piedalīsies iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

SM Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns padomes locekļus iepazīstinās ar informāciju par visaptverošu pētījumu, kurā analizēti CSN iemesli, to secinājumi un izteikti rīcības virzieni satiksmes drošības uzlabošanai. Vienlaikus Vectirāns sēdes laikā informēs par grozījumiem CSDP nolikumā, kā arī par CSDP domnīcas darbu.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis informēs CSDP pārstāvjus par CSN statistiku par 2018. gada astoņiem mēnešiem salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem.

Savukārt Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra pārstāvji iepazīstinās sēdes dalībniekus par CSN analīzes informācijas sistēmu. Vienlaikus IeM pārstāvji sniegs informāciju par fotoradaru uzstādīšanas gaitu un autoceļu lietošanas nodevas kontroles iespējām ar tehniskajiem līdzekļiem.

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" valdes loceklis Jānis Golubevs CSDP locekļiem stāstīs par ātruma kontroles pilotprojektu ar vidējā ātruma noteikšanas sistēmu. Papildus SM Autosatiksmes departamenta Autotransporta nodaļa prezentēs informatīvo ziņojumu par vienotu CSN smagi cietušo statistikas datu uzskaiti.

CSDP sēdi būs iespējams vērot arī attālināti – tiešsaistē: nacionālās informācijas aģentūras LETA mājaslapā www.leta.lv, SM mājaslapā www.sam.gov.lv un portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!