Foto: Publicitātes foto
Izdevniecība "Liels un mazs" ielūdz uz gadskārtējo noliktavas izpārdošanu 23. augustā no pulksten 10 līdz 19 Tērbatas ielas 49/51 iekšpagalmā. Stāstus, bilžu grāmatas, dzeju bērniem un citus izdevumus varēs iegādāties par 1, 2, 3, 4 un 5 eiro.

Bērnu grāmatu izdevniecība "Liels un mazs" radās 2004. gadā kā ģimenes projekts ar lielu attieksmi pret mazu literatūru. Trīs "Liels un mazs" dibinātājas – Inese Zandere, Alīse Nīgale un Ūna Laukmane – vēlējās piedāvāt bērniem mākslinieciskas, oriģinālas un mazliet izaicinošas grāmatas, arvien paplašinot bērnu literatūras un grāmatu mākslas robežas. Par pirmo izdevumu kļuva Ineses Zanderes dzejoļu krājums "Iekšiņa un āriņa", kas nu atrodams daudzās mājas bibliotēkās. Vairākas "Liels un mazs" grāmatas pārtapušas teātra izrādēs, iemīļotie varoņi iedzīvojušies animācijas filmās un dziesmu tekstos – piemēram, daudziem bērniem labi pazīstamie Lupatiņi.

Šobrīd "Liels un mazs" ir viens no vadošajiem Latvijas bērnu grāmatu izdevējiem, ik gadu izdodot ap 20 jaunu grāmatu, kas regulāri saņem nozīmīgas nozares balvas. Pēdējos gados "Liels un mazs" vārds kļuvis pazīstams arī aiz Latvijas robežām, jo, mērķtiecīgi strādājot ar ārvalstu izdevējiem, daudzi latviešu autoru darbi atraduši ceļu pie angļu, vācu, lietuviešu, igauņu, arābu, korejiešu un citās valodās lasošajiem bērniem. Šī gada pavasarī "Liels un mazs" tika nominēts 55. Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus prestižajam apbalvojumam "Labākais bērnu grāmatu izdevējs Eiropā".

"Liels un mazs" izdod gan latviešu autoru darbus, gan rūpīgi izraudzītus kvalitatīvus tulkojumus – prozu, dzeju un bilžu grāmatas pavisam maziem un arī jau gandrīz pieaugušiem bērniem. Starp pazīstamākajiem "Liels un mazs" latviešu autoriem ir Inese Zandere, Māris Rungulis, Pauls Bankovskis, Juris Zvirgzdiņš, Māra Zālīte, Jānis Joņevs, Māris Bērziņš, Kārlis Vērdiņš un Inga Gaile.

Jau kopš pirmsākumiem "Liels un mazs" īpašu vērību veltījis ilustrācijām un sadarbojies ar izciliem latviešu māksliniekiem, lai oriģinālās un skaistās grāmatas izkoptu bērnu gaumi. Spilgts piemērs ir kabatas formāta dzejoļgrāmatu sērija BIKIBUKS: katrā no 100 izdevumiem lasāms viens latviešu klasiķa vai mūsdienu autora dzejolis, kam mūsdienīgu vizuālo noformējumu piešķīris kāds latviešu mākslinieks. "Liels un mazs" ir sadarbojies ar Reini Pētersonu, Rūtu Briedi, Alekseju Naumovu, Anitu Paegli, Kristianu Brekti, Aneti Meleci, Edmundu Jansonu, Annu Vaivari, Elīnu Brasliņu un citiem, tomēr regulāri dod iespēju sevi apliecināt arī jauniem grāmatu ilustratoriem.

23. augustā no pulksten 10 līdz 19 "Liels un mazs" ielūdz uz gadskārtējo noliktavas izpārdošanu Tērbatas ielas 49/51 iekšpagalmā. Izpārdošanā izdevniecības grāmatām būs īpaši draudzīgas cenas – 1, 2, 3, 4 un 5 eiro, norēķināties varēs tikai skaidrā naudā. Grāmatas būs pieejamas ierobežotā skaitā. Kopā ar "Liels un mazs" izpārdošanā piedalīsies izdevniecība "Neputns". Paralēli, kā ierasts, darbosies arī "Liels un mazs" birojveikals Tērbatas ielā 49/51-12, kur būs nopērkamas izpārdošanā neiekļautās grāmatas.

Ar visām "Liels un mazs" grāmatām var iepazīties un tās iegādāties mājaslapā www.lielsmazs.lv. Grāmatas pieejamas arī visos lielākajos grāmatu veikalos, kā arī galerijā "Istaba", veikalā "M50", kultūrpreču mājā "NicePlace", grāmatnīcā "Mr. Page" un citviet.

Sekot izdevniecības jaunumiem var sociālajos tīklos:
twitter.com/lielsunmazs
facebook.com/lielsunmazs
instagram.com/lielsunmazs
facebook.com/BIKIBUKS

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!