Foto: Publicitātes foto
VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrība SIA "LDz Infrastruktūra" uzsākusi sadarbību ar Lietuvas dzelzceļu par piedalīšanos Lietuvas dzelzceļa infrastruktūras remontā.

Kā pastāstīja uzņēmuma vadītājs Jānis Ceicāns, LDz infrastruktūra noslēgusi līgumu ar Lietuvas dzelzceļu par vairāku uzņēmuma sliežu ceļu remonta iekārtu iznomāšanu, kā arī vairāku LDz darbinieku norīkošanu darbam Lietuvā. "Ņemot vērā, ka Latvijas dzelzceļa infrastruktūra iepriekšējos gados modernizēta ļoti lielos apjomos un ir ļoti labā kvalitātē, pašlaik sliežu ceļu remonta mašīnas pie mums nav ļoti noslogotas, tāpēc atsaucāmies Lietuvas lūgumam tās izīrēt. Tā 26.jūlijā tehnika kopā ar mūsu personālu nogādāta Lietuvā remonta darbu uzsākšanai," pastāstīja Ceicāns.

Lietuvas dzelzceļš ieplānojis salīdzinoši īsā laikā veikt ievērojamu remonta darbu apjomu – apmēram 120 km A tipa sliežu ceļu remontu, kas prasa papildus resursu piesaisti. "LDz infrastruktūra" šķembu tīrīšanas mašīna RM76, blietēšanas mašīna 08-32CT Duomatic, kā arī uzbēruma seguma mašīna USP2005 SW strādās Lietuvā četrus mēnešus – līdz novembrim, jo ziemas periodā remontdarbi nenotiks. Taču Jānis Ceicāns lēš, ka nākamā gada pavasarī, kad ziema būs beigusies, Lietuvas dzelzceļam atkal būs nepieciešama Latvijas kolēģu palīdzība darbu turpināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!