Foto: Publicitātes foto
Šī gada 21. jūlijā jāšanas sporta centrā "Lielceri" notiks Baltijas jaunzirgu čempionāts konkūrā "Future Stars 2018", kas tiek organizēts, lai noskaidrotu labākos Baltijas valstīs audzēto nacionālo sporta šķirņu jaunzirgus.

Čempionāts konkūrā jaunzirgiem notiks trīs vecuma grupās – 5, 6 un 7 gadus veciem zirgiem, organizēto konkūra sacensību "Future Cup 2018 show jumping" ietvaros.

"Future Cup 2018 show jumping" sacensību organizatoru vīzija ir tiekšanās uz augstiem sasniegumiem nākotnē sportistu mērķu realizācijai. Līdz ar to šīs sacensības ir lieliska iespēja sportistiem startēt uz Latvijā pirmā pasaules klases laukuma ar "ebbe-flut" apūdeņošanas sistēmu, kas ierīkots jāšanas sporta centrā "Lielceri".

Sacensību sākums no pulksten 9.00, un tajās paredzēti vairāki maršruti ar šķēršļu augstumu no 100 cm līdz 140 cm, ieskaitot jaunzirgu maršrutus "Future Stars 2018".

"Baltijas jaunzirgu čempionāts ir iespēja parādīt un popularizēt Latvijas šķirnes zirgus nacionālā un starptautiskā mērogā, nesot šķirnes vārdu pasaulē arvien vairāk. Latvijas siltasiņu zirgu šķirnes, Lietuvas jājamzirgu, Baltijas Hanoveru un Igaunijas sporta zirgu šķirņu audzēšanas organizāciju pārstāvji pērn vienojās par Baltijas pasākuma organizēšanu, kas būtu kā tramplīns Baltijas pārstāvjiem uz dalību pasaules čempionātā. Šīs sacensības nav vienkārši jauno talantu skate, bet tās kalpo kā tilts starp zirgu audzēšanu un sportu," stāsta čempionāta organizatoru pārstāve Aija Galeja.

Baltijas jaunzirgu čempionātu konkūrā "Future Stars 2018" organizē Biedrība "Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija", sadarbībā ar jāšanas sporta centru "Lielceri", konkūra sacensību "Future Cup 2018 show jumping" ietvaros. Projektu atbalsta LR Zemkopības ministrija.

Sekojiet līdzi informācijai www.lszaa.lv, www.lielceri.com un www.lif.lv, kā arī https://www.facebook.com/LatvianWBhorse/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!