Foto: Publicitātes foto
Sekmējot uzsākto sadarbību transporta un loģistikas jomā, satiksmes ministrs Uldis Augulis no 16. līdz 22. jūnijam atrodas darba vizītē Ķīnā. Tās laikā ministrs piedalās starptautiskajā konferencē "Pasaules transporta konvencija", kā arī apmeklēs virkni Ķīnas lielāko pilsētu, tiksies ar transporta, tranzīta nozares amatpersonām un uzņēmējiem.

Uzsākot darba vizīti Ķīnā, Augulis tikās ar Hainaņas provinces administratīvā centra Haikou vicemēru Sun Shiwen un Haikou provinces ārlietu, aviācijas un tūrisma departamenta pārstāvjiem, lai pārrunātu aktuālos tūrisma attīstības perspektīvu jautājumus un vienotos par iespējām izveidot transporta savienojumu starp Latviju un Hainaņas provinci, kas ļautu Latvijai kļūt par pirmo valsti Eiropas savienībā ar tiešo savienojumu. Šobrīd Hainaņa ir Āzijas un pasaules tūristu iecienīts galamērķis ar veiksmīgi attīstītu tūrisma infrastruktūru.

Sarunas laikā Augulis un Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš akcentēja Baltijas reģiona tūristu interesi par Ķīnu un iezīmēja piedāvājumu Ķīnas tūristu piesaistīšanai, kas paredz plašu piedāvājuma spektru dažādām interešu grupām.

Tikšanās laikā tika prezentēti nosacījumi, kas ļautu uzsākt regulāru gaisa satiksmi starp Latviju un Ķīnu, un uzsvēra VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" sasniegumus un attīstības projektus, iepazīstinot ar pieaugošo apkalpoto pasažieru un tranzītpasažieru skaitu, plašo lidojumu ģeogrāfiju, kā arī norādīja uz aizvien pieaugošo apkalpoto kravu apjomu, īpaši uzsverot 2017. gadā vērojamo nozīmīgu e-komercijas kravu tranzīta pieaugumu.

Satiksmes ministru darba vizītē pavada SM valsts sekretārs Ozoliņš, kā arī Starptautisko sadarbības projektu koordinācijas departamenta direktore Elīna Luca-Ratfeldere, ministrijas nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Pekinā Helmuts Kols, kā arī "VAS Latvijas Dzelzceļš", Rīgas brīvostas, Ventspils brīvostas, VAS "Starptautiskā lidosta Rīga", "Nacionālais konteineru termināls" un "Rīgas Universālais Terminālis" vadības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!