Politiskais 'Nord Stream 2'
Intervijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mums
izteica
nožēlu, ka Vācija iesaistījusies "Nord Stream 2" projektā, jo tas ir nevis biznesa, bet gan politisks projekts. "Nedomājam, ka atkarības veicināšana no Krievijas gāzes piegādēm Eiropā šobrīd ir prāta darbs," teic ministrs, piebilstot, ka vienisprātis ir arī ASV. Rinkēvičs intervij arīdzan komentē Skripaļu ģimenes indēšanu, Krievijas propagandu, Latvijas enerģētiku un Tatjanas Ždanokas aktivitātes.


Ar Rinkēviču tikāmies īsi pēc Raimonda Vējoņa un pārējo Baltijas valstu prezidentu vizītes pie Donalda Trampa. Vējonis, kurš interneta komiskajās ārēs nu
iemantojis
Borata slavu,
skaidro
, kāpēc tā vilcinājies izvēlēties žurnālistu jautājuma uzdošanai. Proti, viņš nekad neiesaistīsies diskusijās par to, kurš ir īsts medijs un kurš nav īsts medijs.


Diskusijas sākušās par
virtuālās valūtas regulējumu
. Kamēr finanšu uzraugs domā, ka nacionāls regulējums būtu neefektīvs, jo pakalpojums pilnībā bāzēts internetā, VID iebilst – regulējums ir nepieciešams ne tikai pašam dienestam, bet arī tirgus dalībniekiem. Savukārt Latvijas Bankas ieskatā skaidrāks tiesiskais ietvars virtuālajām valūtām būtu nepieciešams.
Tramps pret Putinu
Pieaugot spriedzei saistībā ar iespējamo Sīrijas valdības spēku veikto ķīmisko ieroču uzbrukumu, Krievija
brīdinājusi
ASV neveikt nekādas militāras darbības pret Damasku. ASV piekodināts – Krievija notrieks visas izšautās raķetes un dos triecienu pa to palaišanas iekārtām.


Donalda Trampa reakcija ilgi nebija jāgaida. Viņš
tvītoja
, ka Krievijas jāsāk gatavoties, jo drīz vien ASV šaus "jaukas, jaunas un gudras" raķetes. Vēl 40 minūtes vēlāk Tramps tviterī secināja, ka ASV attiecības ar Krieviju patlaban esot sliktākas nekā tas bijis Aukstā kara laikā.


Krievija arīdzan paguvusi
uzlikt veto
ASV izstrādātam ANO Drošības padomes rezolūcijas projektam par jaunu izmeklēšanu, kurā skaidrotu Sīrijā notikušo ķīmisko uzbrukumu vaininiekus. Tikmēr Polija
pieprasīja
, lai Krievija atdotu 2010. gadā avarējušās Polijas prezidenta lidmašīnas atlūzas.
Jaunais vecais teātris
Valsts nekustamie īpašumi
aplēsuši
, ka Jaunā Rīgas teātra rekonstrukcijas kopējās izmaksas varētu būt apmēram 31 miljons eiro, kas ir par aptuveni 12 miljoniem eiro vairāk, nekā 2014. gadā apstiprinātais rekonstrukcijas budžets. Četrus gadus vecais budžets neesot balstīts nedz konkrētā būvprojektā, nedz veidots atbilstoši pilsētvides prasībām, tāpēc nu izmaksas kāpušas.


Teātra pārbūves projekta autore
sola
, ka pēc rekonstrukcijas teātrī no katras skatītāju vietas būs ideāla redzamība, dzirdamība un visās zālēs būs svaigs gaiss. Dubultosies gan izmantoto telpu apjoms, gan skatītāju ietilpība. 


Savukārt "Positivus" festivāla programmu
papildinājusi
viena no šobrīd aktuālākajām Lielbritānijas elektroniskās mūzikas grupām "Years & Years". Nesnauž arī kinoteātris "Splendid Palace",
izziņojot
95. jubilejas pasākumu programmu visa gada garumā.
Vēl portālā Delfi:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
konstatējusi
būtiskus likuma pārkāpumus komiteju sastāva veidošanā Ķekavas novada domē. Proti, marta sākumā no priekšsēdētāja vietnieka amata un komiteju sastāva izslēgts Neils Kalniņš, kaut pats deputāts šajā sēdē nemaz nav piedalījies.


Līdz ar Sanktpēterburgas SKA galvenā trenera Oļega Znaroka un, visticamāk, arī viņa asistenta Harija Vītoliņa aiziešanu no kluba
saasinājies jautājums
par Krievijas hokeja izlases treneriem šāgada pasaules čempionātā.


Itālijas futbola kluba "AS Roma" prezidents Džims Palota komandas sensacionālo uzvaru UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pār "FC Barcelona"
atzīmējis
ar peldi strūklakā. Savukārt kāds "Manchester City" fans derībās ar draugu
zaudējis savu sievu
.


Pamatīgs skandāls
izvērties
starp Dzīvnieku aizsardzības biedrību "Ķepu–ķepā" un Ozolnieku novada iedzīvotājiem, kuri ar zariem un baļķiem bloķē servitūta ceļu uz biedrību, jo uzskata, ka ceļš ir privātīpašums un tā kvalitāte ir slikta biedrības rīcības dēļ.


Ja gribas doties kaut kur ārpus Latvijas robežām, bet atvaļinājuma laiks vēl nav pienācis, lieliska alternatīva ir Igaunija un Lietuva –
piedāvājam ieskatu
dažādās kaimiņvalstu pilsētās un apskates vietās, kuru iepazīšanai pietiks vien ar dienu vai divām.
Dienas versija:
Kādreizējais Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis atgādina, ka vēl pirms "Brexit" referenduma teicis – varat izstāties, kad vien vēlaties, taču doties prom nebūs iespējams. Gluži kā dziesmā "Hotel California". Varufakis nu
spriež
, cik vēl grūtāks būtu izstāšanās scenārijs, ja Apvienotā Karaliste jau 2000. gadā būtu pieņēmusi eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!