Riskanto klientu izmēšana
Pēc ASV brīdinājumiem mūsu valsts amatpersonas secinājušas, ka Krievijas un citu NVS valstu klientu apkalpošana Latvijas bankās jāsašaurina daudz straujākos tempos un riskanto ārvalstu klientu naudas apjomiem bankās ātriem soļiem jāsamazinās.
Apkopojam
, ko bankas ar nozīmīgu ārvalstu klientu biznesa īpatsvaru līdz šim darījušas, lai mazinātu riskus, ka kredītiestādes izmanto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai, un lai mainītu biznesa modeļus.


Ja sāc apjukt "baņķieru drāmas" skandālā, tad Jānis Domburs steidz tev palīgā, reducējot pēdējā mēneša notikumus līdz
10 būtiskiem jautājumiem
.


Tikmēr Latvijas Banka pērn
nopelnījusi
24 miljonus eiro. No šīs summas 65% jeb 15,5 miljoni eiro banka ieskaitīs valsts budžetā, bet pārējā summu noliks centrālās bankas rezerves kapitālā. Pērn Latvijas Banka nopelnīja uz pusi mazāk – 12 miljonus eiro.
Ostapenko iekļūst labāko pieciniekā
Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko šodien
pakāpusies
uz piekto vietu WTA vienspēļu rangā, kas ir sportistes karjeras rekords un visa Latvijas tenisa labākais panākums. Viņas lēcienu sekmēja kolēģes Venusas Viljamsas zaudējums Indianvelses turnīra pusfinālā. Veiksme šobrīd ir Ostapenko pusē, jo Maiami turnīrā viņai kritusi
veiksmīga loze
.


Veiksme pavasarī noderēs mūsu hokeja izlasei, kas šodien
sāka gatavošanos
pasaules hokeja čempionātam. Dānijā izlase varētu spēlēt gandrīz optimālākajā sastāvā, komandai pievienojoties arī tiem hokejistiem, izlases līderiem, kuri iepriekšējās sezonās čempionātu bija spiesti izlaist dažādu, pārsvarā veselības apsvērumu dēļ.
Gatavojas
arī pieredzējušais Jānis Sprukts.


Veiksmīgi atlabst Kristaps Porziņģis, kurš pusotru mēnesi pēc smagās traumas
sācis aizvadīt vieglus treniņus
basketbola laukumā. Tikmēr viens no pasaules labākajiem futbolistiem Lionels Mesi gaidāmajā vasarā ir
noskaņojies
ar Argentīnas izlasi uzvarēt Pasaules kausa izcīņā, jo viņa valstsvienībai citas iespējas vairs varētu nebūt.
Slepkavnieciska folkloriķe
Teātra kritiķe Dita Jonīte
apskata
Daugavpils teātra izrādi "Hantele killeram", ko iestudējis Dž. Dž. Džilindžers. "Izrādes veidotāji solījuši, ka šī komēdija piedāvās iespēju padomāt par svarīgām lietām. Tas, ko var ieraudzīt, ir viena psihopāta nespēja tikt galā ar savām personīgajām problēmām. Jā, sākotnēji ļoti simpātiska psihopāta. Līdz brīdim, kamēr saprotams, ka viņš patiešām nav normāls, jo ilgu laiku manipulējis ar citu cilvēku privāto dzīvi un cilvēka nogalināšanu uztver tikai kā spēles elementu," redzētajam neglaimo kritiķe.


Nepārdomāts, bet pārsteidzoši labs solis – tā pieteikšanos apmaiņas programmai "Erasmus" vērtē 22 gadus vecā latviete Klēra Dilba.
Šeit
vari lasīt, kā viņai gāja Spānijā, kur jauniete strādāja vairākās Valensijas klīnikās.


Ceļojumā pie Pāvilostas "mājas – kuģa" bijuši "Taisnības cīnītāji", kuri Argoda Lūsiņa peldošo mitekli
apķēpājuši
ar uzrakstu "Spīdola". Video materiālā redzams, kā vīrietis ar piesegtu seju, kurš sevi dēvē par Lāčplēsi, pret "māju – kuģi" sasit šampanieša pudeli.
Vēl portālā Delfi:
Ekonomikas ministrija
iecerējusi
veikt grozījumus likumā, kas īpašniekiem par pienākumu uzliks reizi piecos gados pārbaudīt tilta tehnisko izturību un nestspēju. Ja pārbaudē konstatēs, ka tilta tehniskais stāvoklis nav atbilstošs, īpašniekiem nekavējoties būs jāveic remontdarbi.


Iebraucot un uzturoties Krievijas teritorijā, Latvijas iedzīvotāji bija pakļauti būtiskākajiem pretizlūkošanas riskiem, tostarp vervēšanai,
brīdina
Drošības policija. Krievijas drošības dienests arīdzan
atbalsta kontrabandistus
, lai iegūtu ziņas Latvijas pierobežā.


Saeimas deputāts Ilmārs Latkovskis
vērsies
pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, lūdzot apžēlot par dalību 13. janvāra grautiņos notiesāto Ansi Ataolu Bērziņu, kurš patlaban pēc bēgšanas no Latvijā piespriestā soda izciešanas aizturēts un atrodas cietumā Čehijā.


Turcijas armija un tās atbalstītie Sīrijas opozīcijas grupējumu kaujinieki, kuri nedēļas nogalē iekaroja vēsturiski kurdu apdzīvoto Sīrijas Afrīnas reģiona centru, izlaupījuši ieņemtās pilsētas veikalus un iedzīvotāju mājokļus. Tas iemūžināts
fotogrāfijās
.


Mozambikas aizsardzības spēki ir sagatavojušies savās struktūrās
integrēt separātistu grupējumu kaujiniekus
. Valdības un opozīcijas partijas vienošanās paredz, ka opozīcijas kaujiniekus integrēs armijas, policijas un izlūkošanas dienestos vadošos amatos.
Dienas versija:
Žurnālists Āris Jansons
atskatās
uz kaimiņzemē notikušajām prezidenta vēlēšanām, mudinot mūs sadzīvot ar Vladimiru Putinu. "Lai gan pienāk ziņas par pārkāpumiem vēlēšanās, balsošanas rezultātu viltošana Putinam nav bijusi vajadzīga – viņš ir bijis un arī vēsturē paliek kā populārākais no šajās vēlēšanās reģistrētajiem kandidātiem," raksta Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!