Cīruli aizstās Pelēkā
Pēc negaidītās VID ģenerāldirektores
Ilze Cīrules nāves
, kura dienestu vadīja pusotru gadu, viņas pienākumus turpmāk
pildīs Cīrules vietniece
nodokļu jomā Dace Pelēkā. Nākamnedēļ Finanšu ministrija kopā ar Valsts kanceleju vienosies par amata konkursa izsludināšanu. Dana Reizniece-Ozola uzteica Cīrules ieguldīto darbu, lai VID sabiedrības acīs būtu nevis bieds, bet gan draugs, atbalsts un padomdevējs.


Tikmēr nolaidībā apsūdzētais bijušais maksātnespējas administrators Ilmārs Krūms vēl aizvien
turpina likumīgi strādāt
par advokātu. Savukārt "Grindeks" padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans
mierina
– ne tagad, ne arī agrāk viņam neesot bijusi vēlme investēt "Olainfarm".


Līdz ar sulu mēneša iestāšanos veikalu plauktos savus klientus vairs negaidīs alus "divlitrenes" – beidzas pārejas periods Saeimas pieņemtajiem likuma grozījumiem. Tas gan nenozīmē, ka "bamšļu" ēra ir cauri, jo veikalu plauktos
manāmas
"divlitreņu" pēcteces – plastmasas alus pudeles, kurās satilpst litrs miestiņa. Vien skrienot pēc "torpēdas" jāuzmanās, ka bankomāts "neaprij" sūri pelnīto naudu, kā tas
gadījās mūsu lasītājam
.
Ieteikumi bankām
Pēc atkārtotiem ASV pārmetumiem par naudas atmazgāšanas risku Latvijas bankās, asociācija
sagatavojusi vairākus priekšlikumus
izmaiņām likumos, kas situāciju varētu vērst par labu. Starp ieteikumiem ir ierosinājums aizliegt sadarbību ar čaulas uzņēmumiem un uzlabot informācijas apmaiņu gan starp pašām bankām, gan starp bankām un valsts institūcijām.


Deviņās dienās garantētā atlīdzība
izmaksāta
2642 "ABLV" bankas klientiem par kopējo summu 38,9 miljoniem eiro. Visaktīvāk naudu steidz atgūt vietējie klienti. Tikmēr "ABLV" grupas uzņēmums "New Hanza Capital", kas investē Skanstes rajona attīstībā,
ticis pie jauna vadītāja
.


Rīgas dome tērēs
vēl 12 miljonus
 eiro Vienotās informācijas sistēmas uzturēšanai. Kopš "ZZ Dats" 2004. gadā radīja šo sistēmu, dome uzņēmumam par tās uzturēšanu maksājusi jau aptuveni 35 miljonus eiro.
Uzbrūk masalas
Kopš pērnā decembra ar masalām Latvijā
saslimuši četri bērni
. Neviens no viņiem nebija vakcinēts pret slimību. Divi no bērniem nebija sasnieguši vakcinācijas vecumu, bet divos gadījumos bērni inficējušies ar masalām ceļojumā. Tāpēc epidemiologi
aicina
vecākus atcerēties par vakcinācijas nepieciešamību, ja plānots doties ārpus valsts.


Ārpus savas valsts neskaitāmas reizes pabijis anglis Džastins Vellijs, kurš jau 17 gadus dzīvo Latvijā. Dzīves laikā viņš apceļojis vairāk nekā 125 pasaules valstis. Tagad viņam ir
jauns izaicinājums
– Džastins sācis trenēt Zimbabves futbola komandu un šovasar apņēmies to aizvest līdz CONIFA pasaules kausam Londonā.


No Londonas mēs ceram atvest vairākas
Starptautiskās Izcilības balvas
, kam Londonas Grāmatu tirgū nominēti Latvijas grāmatniecības nozares pārstāvji. Savukārt pirmais 2019. gada Purvīša balvas pretendents ir keramiķis Dainis Pundurs.
Te
lasi sarunu ar viņu.
Vēl portālā Delfi:
Pāvesta Franciska vizīte Latvijā būs īsts loģistikas izaicinājums. Šeit viņš ieradīsies ar lidmašīnu, uz Aglonu lidos ar helikopteri, bet pa Rīgas ielām
brauks "papamobīlī"
– speciālā automašīnā ar ložu necaurlaidīgu stiklu.


Pēc protestiem, kurus izraisīja žurnālista Jāna Kucjaka slepkavība, šodien no amata
atkāpās
Slovākijas iekšlietu ministrs Roberts Kaliņāks. Savu pēdējo rakstu žurnālists veltījis itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar premjerministram Robertam Fico tuvu stāvošām personām.


Vladimirs Putins 2014. gadā īsi pirms Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas
devis rīkojumu
notriekt pasažieru lidmašīnu, jo viņam paziņots, ka lidaparātu plānots izmantot teroraktā, kas būtu vērsts pret šo ceremoniju, bet laikus atklājies, ka tā ir viltus trauksme.


Kamēr Latvijas florbola čempionātā spēlētāji pa tiesnesi
met ar nūjām
, Grieķijas futbola grandu duelī klubu īpašnieki
laukumā iziet ar šaujamieročiem
. Savukārt Latvijas Basketbola savienība
nolēmusi finansiāli nepalīdzēt
3x3 izlasei, kurai jāsāk cīņa par ceļazīmi uz 2020. gada olimpiādi.


Šodien
miris
pazīstamais Krievijas aktieris un režisors Oļegs Tabakovs. Slavenais mākslinieks mūžībā devies 82 gadu vecumā. Latvijas skatītājiem Tabakovs vislabāk pazīstams pēc savām daudzajām kino lomām.
Dienas versija:
"Saeimas iecere publiskot visu valsts kapitālsabiedrību darbinieku un amatpersonu ikmēneša atalgojumu ir pretrunā ar starptautisko praksi un OECD noteiktajiem valsts uzņēmumu pārvaldības principiem,"
brīdina
Baltijas korporatīvās pārvaldības institūta vadītājs Andris Grafs. Turklāt atalgojuma publicēšana ne tikai negatīvi ietekmēs valsts uzņēmumu konkurētspēju, bet arī rada riskus pārkāpt personas datu aizsardzības normatīvo regulējumu un nepamatoti atklāt uzņēmumu komercnoslēpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!