Foto: Publicitātes foto
Dobelē 6. janvārī notiks viens no Latvijas simtgades programmas pasākumiem "Dobeles brīvības aplis", kas norisināsies "Latvijas goda apļa" ietvaros, portālu "Delfi" informē Dobeles pašvaldības pārstāvji.

Šajā dienā Dobele godinās savu novadu, aicinot to apskatīt un izzināt, bet vakarā ar Goda saimniekiem un viesiem vienoties kopīgā gaismas uzvedumā.

Dienas garumā no pulksten 11.00 līdz 16.30 Dobeles viesi būs aicināti apmeklēt trīs vietas uz Dobeles centrālā ceļa – Brīvības ielas. Pirmā no viesošanās vietām būs Informatīvais ceļvedis Dobeles novada domes laukumā, kur būs iespēja saņemt informāciju un karti, ar pilsētā svarīgiem apskates objektiem, kurus varēs apraudzīt kopā ar Dobeles saimniekiem – lielajiem sniegavīriem. Otrā apskates vieta – Māras istaba Dobeles novada centrālajā bibliotēkā, kur varēs redzēt Dobeles un novada amatnieku, ražotāju un mākslinieku izstādi, kā arī piedalīties dzejnieces Ineses Zanderes radošajā darbnīcā. Trešā viesošanās vieta būs Goda zāle Dobeles novadpētniecības muzejā, kur varēs iepazīties ar Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa, Dobeles pilsētas un novada vēsturi.

Ar tumsas iestāšanos sāksies pasākuma centrālais notikums. No pulksten 16.30 līdz 16.50 pie novada domes notiks svētku uzrunas, kurās Goda saimnieki – novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, dzejniece Inese Zandere un Zemessardzes 51. kājinieku bataljons – sagaidīs Goda viesus – Latvijas republikas Aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un Nacionālo bruņoto spēku orķestri – un sveiks Dobeles novadu Latvijas simtgadē.

Pēc uzrunām no pulksten 16.50 līdz 17.00 bruņoto spēku Štāba orķestris un kājnieku bataljons dosies pa Brīvības ielu uz Dobeles Atbrīvošanas pieminekli. Šajā gājienā aicināti doties visi Dobeles novada iedzīvotāji un viesi ar saviem starmešiem, lai izgaismotu Brīvības ceļu. Pasākuma kulminācija, Gaismas aplis, notiks no pulksten 17.00 līdz 17.30, kad Dobeles Atbrīvošanas piemineklis iemirdzēsies krāsainā gaismu uzvedumā un ar dejas, mūzikas un gaismas palīdzību atklās Latvijas brīvības stāstu.

Pēc centrālā notikuma, līdz pat pulksten 19.00, pie Dobeles Atbrīvošanas pieminekļa viesi varēs apskatīt bruņoto spēku tehniku un baudīt jaunatklāto Dobeles gaismas instalāciju. Dobeles novada dome aicina pasākuma viesus ģērbties silti, patriotiski un ierasties ar saviem gaismas ķermeņiem – lukturīšiem, mobilo telefonu gaismiņām, LED lampiņām, lai Brīvības ceļā un Gaismas aplī ikviens varētu iemirdzēties sarkanbaltsarkani par godu Latvijas lielākajai vērtībai – brīvībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!