Foto: Publicitātes attēls
Apzinoties, cik svarīga cilvēka veselībai un dzīvībai ir pareiza un droša elektrības lietošana, bērnu mūzikas projekts "Brīnumskapis" šogad īpašu vērību pievērš bērnu un viņu vecāku izglītošanai elektrodrošībā, ar elektrodrošības tēmu apvijot gan savu šā gada koncertizrādi, gan radot elektrodrošības himnu "Neredzamā elektrība".

Novērtējot AS "Sadales tīkls" izglītojošo darbu un aktivitātes, ko uzņēmums veic jau no 2013.gada, arī "Brīnumskapis" šā gada nogalē kļūs par elektrodrošības vēstnesi un ar elektrodrošības tēmai veltītu koncertizrādi un dziesmām atgādinās bērniem un viņu vecākiem, cik nepieciešama, bet vienlaikus bīstama var būt elektrība.

Elektrodrošība ir aktuāla problēma visā Latvijā, jo vidēji ik nedēļu AS "Sadales tīkls" reģistrē elektrotraumu gadījumus un diemžēl no elektriskās strāvas trieciena cieš arī bērni – pērn elektrotraumas guva 14 bērni un jaunieši, savukārt šogad no elektrības strāvas trieciena ir cietuši 20 bērni un jaunieši. Pārsvarā šie gadījumi notiek mājās, kad bērni paliek bez vecāku uzraudzības vai nepareizi rīkojas ar elektroiekārtām.

Lai atraktīvā veidā pievērstu bērnu uzmanību elektrodrošībai savās mājās un ārpus tās, "Brīnumskapis" ir radījis koncertizrādi "Brīnumskapis un elektriskā ģimene" un elektrodrošības himnu "Neredzamā elektrība". Šogad decembra koncertizrādes laikā "Brīnumskapja" varoņi caur dziesmām stāstīs un mācīs par neredzamo elektrību un tās labajiem darbiem, drošas "elektro-draudzības" pamatiem, kā arī iepazīstinās ar citiem neredzamajiem draugiem, kuri ikdienā mīt mums visapkārt. Bērni iepazīs "Neredzamo elektrību", kura dzīvo vados un kuru nevar ne ieraudzīt, ne sataustīt. "Neredzamā elektrība" dara labus darbus un ir neatkarīga – tā ir pieaugušo un bērnu draugs, kuru nedrīkst traucēt, aiztikt un sadusmot, jo tajā brīdī kļūst ļoti bīstama un nedraudzīga.

Dziesmas "Neredzamā elektrība" videoklipu ikviens var apskatīties un parādīt saviem bērniem "Brīnumskapja" YouTube kontā. Dziesma vēsta par elektrību, tās pozitīvajām un negatīvajām īpašībām, kā arī māca par pareizu rīcību bīstamās situācijās.

"Brīnumskapis un elektriskā ģimene" koncertizrādes norisināsies visā Latvijā. Vairāk informācijas par koncertu norises vietām mājas lapā www.brinumskapis.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!