Foto: Publicitātes attēls

Piesakies EKA olimpiādei!
Iegūt studiju budžeta vietu pieprasītā studiju programmā augstskolā mūsdienās nav viegli, bet ir vērts par to cīnīties! Piedalies Ekonomikas un kultūras augstskolas (EKA) rīkotajā angļu valodas vai IT olimpiādē, esi labākais un studē budžeta vietā!

Angļu valodas olimpiāde English Guru

Angļu valodas olimpiādi English Guru 2016/2017, kas paredzēta 11. un 12. klašu skolēniem, profesionālo un arodvidusskolu pēdējo kursu audzēkņiem, organizē EKA sadarbībā ar Alberta koledžu (AK) un Pearson Central Europe Representative Office in Latvia.

Oimpiādes organizatore, EKA studiju programmas Tulkošana direktore Larisa Turuševa atzīst, ka olimpiādes mērķis ir rosināt jauniešu interesi par mutvārdu un rakstisko tulkošanu, popularizējot jauniešu vidū mūsdienās tik ļoti pieprasīto tulka un tulkotāja specialitāti. "Tāpat vēlamies attīstīt arī jauniešu pētnieciskā un radošā darba iemaņas. Olimpiādes pirmās kārtas izdevums ir rakstiski iztulkot no angļu valodas latviešu valodā vidējas grūtības pakāpes tekstu. Savukārt olimpiādes otrā kārta norisināsies EKA Svešvalodu nedēļas ietvaros, kad olimpiādes dalībniekiem klātienē būs jāizpilda mutvārdu tulkošanas uzdevums un jāpiedalās diskusijā par tulkojumiem latviešu valodā, " stāsta English Guru organizatore Larisa Turuševa.

English Guru uzvarētājs iegūs studiju budžeta vietu EKA vai Alberta koledžā pēc paša izvēles, kā arī speciālo balvu no Pearson Central Europe Representative Office in Latvia starptautiski atzīta eksāmena PTE G level C kārtošanu bez maksas. Otrās vietas ieguvējs iegūs 50% atlaidi pirmā gada studiju maksai minētajā augstskolā vai koledžā, bet trešās vietas ieguvējs - 25% atlaidi pirmā gada studiju maksai. Visi olimpiādes dalībnieki saņems 5% atlaidi pirmā gada studiju maksai (šīs atlaides summējas ar citām atlaidēm, kuras pretendents var iegūt, stājoties EKA vai Alberta koledžā). Uzvarējušās skolas saņems English Guru 2016/2017 īpašās balvas.

Angļu valodas olimpiāde English Guru 2016/2017 notiks 23. novembrī plkst. 11:00 EKA telpās, Rīgā, Lomonosova ielā 1/5. Dalībnieku reģistrācija notiek elektroniski līdz 2016. gada 16. novembrim. Olimpiādes dalībniekus var reģistrēt atbildīgais skolotājs vai pasniedzējs, aizpildot pieteikuma formu EKA mājas lapā. Tur arī informācija par pieteikšanos olimpiādei, tās norisi un vērtēšanu: www.augstskola.lv

IT olimpiāde Open mind

Informāciju tehnoloģiju olimpiādi Open mind 2016/2017 rīko EKA kopā ar Alberta koledžu (AK), Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociāciju (LATA) un Tele2 Shared Service Center.

Olimpiāde jau trešo reizi tiek organizēta 11. un 12.klašu skolēniem, profesionālo un arodvidusskolu pēdējo kursu audzēkņiem. Olimpiādes mērķis ir veicināt jauniešu profesionālo ievirzi IT un atvērto tehnoloģiju risinājumos, popularizēt jaunatnes vidū ar informācijas tehnoloģijām saistītās specialitātes (programmēšanas inženieris; programmēšana; datortīklu administrēšana; datorspēļu izstrāde un attīstība).

Andris Gabrānovs, LATA asociētais biedrs, Latvijas Informātikas skolotāju asociācijas biedrs, olimpiādes organizators: "Vēlamies palīdzēt skolēniem izprast atvērto tehnoloģiju un atklātā pirmkoda programmatūras (Open Source) darbības principu, kā arī pārbaudīt dalībnieku zināšanas un prasmes, kuras apgūtas vidusskolas informātikas mācību priekšmetā (atvērtā datora arhitektūra, atvērtā koda programmatūra)."

Olimpiādē tiks pārbaudītas arī dalībnieku zināšanas un iemaņas informācijas tehnoloģijās, kā arī prasmes tās izmantot.

Open mind 2016/2017 pirmās vietas ieguvējs iegūs budžeta studiju vietu EKA vai Alberta koledžā (pēc paša izvēles), otrās vietas ieguvējs iegūs 50% atlaidi pirmā gada studiju maksai minētajā augstskolā vai koledžā, bet trešās vietas ieguvējs - 25% atlaidi pirmā gada studiju maksai. Visi olimpiādes dalībnieki saņems 5% atlaidi pirmā gada studiju maksai (šīs atlaides summējas ar citām atlaidēm, kuras pretendents var iegūt, stājoties EKA vai Alberta koledžā). Uzvarējušās skolas saņems Open mind 2016/2017 īpašās balvas.

IT olimpiāde Open mind 2016/2017 norisināsies16. novembrī, plkst. 11:00 EKA telpās, Rīgā, Lomonosova ielā 1/5. Dalībnieku reģistrācija notiek elektroniski līdz 2016. gada 11. novembrim. Olimpiādes dalībniekus var reģistrēt atbildīgais skolotājs vai pasniedzējs, aizpildot pieteikuma formu EKA mājas lapā. Tur arī informācija par pieteikšanos olimpiādei, tās norisi un vērtēšanu: www.augstskola.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!