Foto: Sadales tīkls AS publicitātes foto
Paaugstinot tehnisko speciālistu kvalifikāciju elektrotīklu remonta un izbūves darbu izpildē, izmantojot jaunākās darba metodes un tehnoloģijas, kā arī nostiprinot darbinieku zināšanas darba drošībā, veiksmīgi noritējušas AS "Sadales tīkls" organizētās 8. Starptautiskās elektromontieru un meistaru profesionālās mācības. Tajās piedalījās ap 450 kvalificētu elektromontieru, meistaru, speciālistu, elektroinženieru un sadarbības partneru no četrām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Lai realizētu AS "Sadales tīkls" mērķi - nodrošināt kvalitatīvu, nepārtrauktu un drošu elektroenerģijas piegādi klientiem, lai uzturētu nepieciešamo darbinieku kvalifikāciju un izpildītu darba aizsardzības un citu normatīvo dokumentu prasības, kā arī, lai attīstītu un pilnveidotu darbinieku zināšanas un prasmes, uzņēmumā AS "Sadales tīkls" regulāri tiek veikta darbinieku apmācība. AS "Sadales tīkls" organizētās 8. Starptautiskās elektromontieru un meistaru profesionālās mācības ir būtisks ieguldījums elektromontieru kvalifikācijas paaugstināšanā, kurās jaunākās darba tehnoloģijas tiek apgūtas, mācoties vienam no otra un daloties pieredzē gan ar kolēģiem no Latvijas, gan kaimiņu valstīm Igaunijas un Lietuvas.

Profesionālo mācību laikā elektromontieri un meistari, kā arī kvalificētie būvdarbu veicēji demonstrēja savu meistarību deviņās disciplīnās: spriegumaktīvie darbi, 0,4kV (kilovoltu) kabeļu līniju izolācijas mērījumi, 20kV (kilovoltu) gaisvadu līnijas kailvada savienošana, drošinātāja nomaiņa, darba drošība, atslēgumu plānošana, darbs ar motorzāģi, saskarsme ar klientiem u.c. Fotogalerija pieejama: www.sadalestikls.lv

AS "Sadales tīkls" organizētās mācības noritēja 5. augustā, un tajās piedalījās 34 kvalificētas elektromontieru komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Latviju pārstāvēja elektromontieru brigādes no Siguldas, Ogres, Kuldīgas, Saldus, Talsiem, Tukuma, Cēsīm, Limbažiem, Daugavpils, Preiļiem, Krāslavas, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Alūksnes, Jelgavas u.c. pilsētām.

Šī gada profesionālajās mācībās īpaša uzmanība tika pievērsta spriegumaktīvajiem darbiem - inovatīvai tehnoloģijai, ar kuru iespējams veikt 0,4kV (kilovoltu) elektrotīkla remontu, neatslēdzot elektroapgādi klientam, tādējādi maksimāli samazinot elektroapgādes pārtraukumu ilgumu un skaitu. Mācībās elektromontieru brigāžu profesionalitāte tika vērtēta gan no tehniskās precizitātes, gan komandas sadarbības, stingru uzmanību pievēršot darba drošībai.

Katru gadu elektromontieru un meistaru mācībās tiek iekļauta atsevišķa disciplīna – darba drošība, kas parāda uzņēmuma rūpes par darbinieku darba vidi un darba aizsardzību. Gan ikdienas darbā, gan profesionālajās mācībās regulāri atkārtojot elektrodrošības līdzekļu un individuālo aizsardzības līdzekļu pielietojuma praksi, mērķtiecīgi tiek mazināti uzņēmuma un sadarbības partneru arodveselības un darba drošības riski.

Jau otro gadu mācībās tika iekļauta disciplīna - saskarsme ar klientiem, analizējot ikdienā sastopamās klientu apkalpošanas situācijas. Klientu apkalpošanas uzlabošana ir viens no AS "Sadales tīkls" galvenajiem uzdevumiem, tāpēc uzņēmums rūpējas, lai ikviens tā darbinieks un sadarbības partneris apgūtu klientu saskarsmes un apkalpošanas labo praksi.

"Jau vairākus gadus organizējot profesionālās mācības, esam guvuši apliecinājumu, ka Latvijas elektrotīklus apkalpo kompetents un profesionāls personāls. Rezultāts redzams gan ikdienas remontdarbā, gan klientu apkalpošanā, sniedzot klientiem arvien kvalitatīvāku pakalpojumu.," atzīst 8. Starptautisko profesionālo mācību galvenais organizators, AS "Sadales tīkls" Remontu un celtniecības direktors Valdis Vucāns.

Vislabākos rezultātus mācībās uzrādīja un pirmo vietu ieguva AS "Sadales tīkls" Siguldas - Ogres operatīvā izbraukuma brigāde (OIB) komanda, otrajā vietā – elektroapgādes sistēmu būvniecības uzņēmums SIA "Eltel Networks", bet trešajā vietā – elektroietaišu projektēšanas un montāžas uzņēmums SIA "Delta EM".

Mācību laikā ikvienam interesantam bija iespēja apskatīt AS "Sadales tīkls" elektromontieru brigāžu atjaunoto speciālo tehniku un traktortehniku elektrolīniju remontam un uzturēšanai.

Jau ceturto gadu pasākumā piedalījās komanda no Lietuvas (Anykščiu energetine statyba UAB), savukārt komanda no Igaunijas (Leonhard Weiss Energy AS) ir piedalījusies visās AS "Sadales tīkls" organizētās mācībās. Gan Baltijas valstu Lietuvas un Igaunijas, gan Baltkrievijas kolēģi augstu novērtē AS "Sadales tīkls" mācību profesionālo līmeni un sagatavotību.

AS "Sadales tīkls" ir elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā, kas nodrošina elektroenerģijas piegādi vairāk nekā vienam miljonam elektroenerģijas lietotāju objektiem visā Latvijas teritorijā. Elektroenerģijas sadales tīklu kopgarums 2016. gadā sasniedz 94 120 kilometrus – garumu, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz Zemes apkārtmēru pa Ekvatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!