Foto: Publicitātes attēli
Rīgas svētku centrālo notikumu dienā, t.i., 13. augustā, notiks nu jau par tradīciju kļuvušie “Ostas Svētki 2016” . Šogad Ostas svētku ietvaros notiks četri pasākumi – “Ielu mūzikas diena”, “Kanāla Regate 2016 - Rīgas brīvostas kauss”, “Kanoe airēšanas sacensības" starp Latvijas Universitāti un Rīgas Tehnisko universitāti un diennakts basketbola maratons “Krastu Mačs”.

13. augustā plkst. 12:00 - "Kanāla Regate 2016 - Rīgas brīvostas kauss."

13. augustā plkst. 12:00, Bastejkalna pakājē tiks atklāta jautrā sacensība ar ūdensvelosipēdiem "Kanāla Regate 2016 - Rīgas brīvostas kauss." Regates finālu braucieni sāksies ap plkst. 17:00.

Kanāla Regate ir tradīcija, kas kādu laiku bija pārtraukta, bet atdzima līdz ar Rīgas Ostas 810 gadu svinībām. Tā ir karnevāliska sacensība ar ūdensvelosipēdiem Rīgas kanālā posmā no Bastejkalna līdz Operai. Arī šogad pasākumā piedalīsies Latvijā pazīstamu uzņēmumu, mediju un organizāciju komandas, kas, kā ierasts, cīnīsies par tituliem "Ātrākais Kanālbraucējs", "Elegantākā Ekipāža", "Skumjais Ūdensmalējs", "Mediju kausu" un citām atraktīvām balvām.

Plkst. 12:00 notiks regates atklāšana Bastejkalna pakājē, tūlīt pēc tam sāksies pašas sacensības un komandu radošie priekšnesumi. Skatītājus un līdzjutējus šogad priecēs pazīstamu skatuves mākslinieku, žurnālistu, biznesa pārstāvju un arī valsts ierēdņu komandas. No plkst. 12:00 pasākuma teritorijā notiks radio SWH tiešraide, kā arī spilgtākie notikumi tiks fiksēti un raidīti arī RIGATV24 tiešraidēs.

Pasākuma rīkotāji sola, ka garlaicīgi nebūs arī tiem, kas vienkārši atnāks vērot sacensības. No plkst. 12:30 līdz plkst. 15:00 uz skatuves Bastejkalna pakājē notiks krāšņie Kanāla Regates komandu priekšnesumi, kurus nomainīs atraktīvā grupa "Very Cool People", piedaloties Ralfam Eilandam, Kristīnei Prauliņai un Evilenai Protektorei. Plkst. 17:30 sekos Kanāla Regates apbalvošanas ceremonija. Radošas aktivitātes bērniem sarūpēs organizācija "Mammām un tētiem". Visiem nteresentiem, kuri šajā sestdienas dienā nevarēs ierasties pasākuma norises vietā, būs iespēja sekot notikumiem līdzi tiešajā ēterā radio SWH un RIGATV24.

Vairāk informācijas : www.facebook.com/kanalaregate/

13. augustā plkst. 15:10 - "Rīgas brīvostas kanoe kausa" izcīņa

13. augustā plkst. 15:10 turpat Rīgas kanālā pie Bastejkalna notiks Kanoe airēšanas sacensības starp Latvijas universitāti un Rīgas Tehnisko universitāt. Abas mācību iestādes cīnīsies par uzvaru un ceļojošo "Rīgas brīvostas kanoe kausu".

13. augustā plkst. 14:00 - "Ielu Mūzikas diena"

13. augustā plkst. 14:00 tiks ieskandināta sestā "Ielu Mūzikas diena", kura norisināsies visu dienu Rīgas centrā izvietotajās muzicēšanas vietās.

Jau sesto gadu pēc kārtas Rīga, uz vienu dienu, pārvērtīsies par dzīvas, patiesas un ikvienam pieejamas mūzikas centru. Mūzika Rīgai vijusies cauri jau gadsimtiem, piesātinot visus mūs, rīdziniekus, ar dažādām emocijām un sajūtām. Ielu Mūzikas Diena ir iespēja savas sajūtas darīt zināmas mūsu pilsētai un dalīties tajās ar citiem. Iepriekšējos gados Ielu Mūzikas Dienā piedalījās vairāk nekā 500 dalībnieku no Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas, Lietuvas, Ukrainas, nemaz neskaitot visus vienkāršos garāmgājējus, kuriem bija iespēja iesaistīties mūzikas meistarklasēs un veidot kompozīcijas ar profesionāliem mūziķiem.

Gandrīz ikviens cilvēks dziļi sirdī ir mūziķis - neatkarīgi no vietas, kuras nāk. Neatkarīgi no fakta, vai pabeigta mūzikas skola vai vienkārši patīk klausīties mūziku. Neatkarīgi, vai tiek spēlēts rokgrupā, ansamblī un orķestrī vai tiek piesists ritms ar kāju. Un nav svarīgi, kāds mūzikas instruments tiek spēlēts - saksofons, ģitāra, trejdeksnis vai ķemmīte. kvienā no mums dzīvo mūzika.

Ielu mūzikas diena ir brīdis, kas pienāk vienreiz gadā. Šajā dienā ikviens, kurš sevī jūt mūzikas brīvdomīgo elpu, tiek aicināts doties ielās – uzspēlēt, uzdziedāt, pārsteigt līdzcilvēkus un piepildīt Rīgu ar ritmiem, balsīm un skaņām.

Vairāk informācijas : www.ielumuzika.lv/

13. un 14. augustā basketbola turnīrs "Krastu mačs"

13. un 14. augustā laukumā pie Latvijas Nacionālās Operas un baleta notiks Baltijā vērienīgākais brīvdabas basketbola notikums diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs".

Turnīra dalībnieki ir divas komandas – Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Šis būs īpaši aizraujošs gads, jo pēc 2015. gada turnīra rezultāts kopvērtējumā ir 3:3.

Pirms basketbola maratona no plkst.13:00 notiek bumbas triekšanas grozā no augšas konkurss ar Latvijas un ārvalstu labāko dankeru līdzdalību. Iepriekšējos gadus te viesojušies arī NBA spēlētāji Šenons Brauns un Džeremijs Evanss, taču nepārspēts divas reizes pēc kārtas ir Kristaps Dārgais.

Uzreiz pēc bumbas triekšanas grozā no augšas sacensībām notiek trīspunktu metienu konkurss ar Latvijas labāko snaiperu līdzdalību. Divkārtēji čempioni šajā disciplīnā - Sandis Valters un Edgars Indāns. Pirms diennakts turnīra pirmās spēles, 13. augusta plkst. 14:50 skatītājiem būs iespēja vērot basketbola akrobātikas triku meistaru šovu "Lord Of Gravity".

Plkst. 15:00 spēlēs VEF Rīga pret Ghetto Family, pusnaktī būs aizraujoša mūziķu – aktieru spēle, savukārt 14. augusta plkst. 14:00 notiks politiķu spēle. Visu diennakti pasākuma dalībniekus un viesus izklaidē Latvijā populāri dīdžeji, notiek dažādi šovi un konkursi skatītājiem. 13.augusta plkst. 22:00 uzstāsies Markus Riva, bet vienos naktī no 13. uz 14. augustu uzstāsies enerģiskais Ralfs Eilands. 14.augusta plkst. 15:00 notiks diennakts basketbola maratona "Krastu Mačs" apbalvošana.

Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, tā autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, mākslinieks Aigars Bikše. Balva simbolizē Rīgas un šā turnīra vērtību simbiozi. Kausa ideja skaidri seko pašam pasākuma formātam: Rīga parādīta caur Lielo Kristapu, saule un mēness - diennakts, un basketbolists uz Lielā Kristapa pleca šajā gadījumā ir jebkurš viena vai otra Daugavas krasta iedzīvotājs.

Vairāk informācijas: www.krastspretkrastu.lv/

"Ostas svētki" ir kļuvuši par tradīciju, kas vieno Rīgas pilsētas iedzīvotājus un pilsētas viesus. Tie būtiski papildina Rīgas svētku notikumu kopumu, rada gaišas un pozitīvas sajūtas un ļauj ikvienam pasākuma apmeklētājam justies kā īstenam galvaspilsētas svinību dalībniekam.

Ostas svētku rīkotāju komanda aicina visus rīdziniekus un Rīgas viesus apmeklēt Rīgas Svētku pasākumus, lai iegūtu pozitīvas emocijas, vienotos dziesmās, dejās un aktīvā atpūtā, tādejādi ieraugot savu pilsētu no citas – krāsainākas un radošākas puses.

Pasākuma rīkotāju informācija:

www.rop.lv/lv/
www.facebook.com/RigasBrivosta/
www.rigassvetki.lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!