Tuvojoties portāla 15 gadu jubilejai, pārcilājam atmiņā to, cik sen portālā strādā katrs no tā darbiniekiem. Izrādās, ka šajā dinamiskajā gadsimtā, kad ierasts vieglu roku mainīt darba vietas, DELFI kolektīvā ir vairāki īsti ilgdzīvotāji. Jubilejas mēnesī intervijas ar trim no viņiem - 14 gadus ar DELFI pavadījušo Egmontu, 10 gadus pavadījušo Uldi un septiņus gadus pavadījušo otru Uldi.

Egmonts Gržibovskis

DELFI pārdošanas daļas vadītājs, valdes loceklis. Aptuveni gadu pēc portāla nodibināšanas, 2000. gada nogalē, skolasbiedrs un bijušais "Delfi" direktors Juris Mendziņš uzaicināja Egmontu kļūt par reklāmas pārdevēju. Pirms tam Egmonts nekur nebija strādājis ilgāk par gadu - toties DELFI rindās jau četrpadsmit.

Sākotnēji nodaļa sastāvēja no diviem cilvēkiem - Arņa Ozola (kurš vēlāk pats kļuva par DELFI direktoru) un Egmonta. Tagad tā izpletusies daudzkārt lielāka. Egmonts savu ilgstošo darbošanos "Delfi" skaidro ar iespēju izaugt kopā ar uzņēmumu - no maza "startapa" (tolaik gan tādu vārdu neviens vēl nezināja) līdz vienam no valsts ietekmīgākajiem un populārākajiem medijiem.

Ārpus darba pienākumiem Egmonts ir ģimenes cilvēks, kam patīk apceļot tuvas un tālas zemes. Vienlīdz labi jūtas arī savā dārzā gan strādājot ar lāpstu, gan sēžot zem ābeles ar grāmatu rokā.

Uldis Balodis

DELFI IT speciālists. Piedalījies DELFI konkursā uz IT speciālista vietu, godīgi uzvarējis, izpildot testa uzdevumu, un tā kopš 2004. gada novembra nobāzējies DELFI. Ar nelielu nepilna gada pārtraukumu, kad veltīja sevi bērna audzināšanai.

"Cilvēki DELFI uzņēmumā ir inteliģenti un patīkami saskarsmē. Šajā kolektīvā nav jāsaskaras ar trulumu," Uldis skaidro savu lojalitāti portālam "Delfi". Uldim arī patīk redzēt, kā top ziņas, kā brīžos, kad notiek kaut kas ārkārtējs, visa redakcija kā skudriņas metas pildīt dažādus uzdevumus, lai kvalitatīvi atspoguļotu notiekošo. "Tas ir "intoxicating"," smaida Uldis.

Kolēģi nereti Uldi redz atnākam svinīgi saposušos, ar studentu korporācijas "Selonia" krāsām apģērbā. Pēdējā laikā korporācijas pienākumi mazinājušies, vairāk laika tiek veltīts ģimenei, kurā aug divas meitas.

Uldis Strautmanis

DELFI sporta nodaļas redaktors. Kaismīgi sarakstoties internetā ar toreizējo "Delfi" sporta redaktoru Oskaru Morozovu par to, kā vajag un kā nevajag atspoguļot sporta notikumus, vārds pa vārdam, Uldis saņēma uzaicinājumu pievienoties DELDI kolektīvam. Un kopš 2007. gada nu tā ir viņa karjerā pagaidām ilgākā darba vieta.

Uldis uzskata, ka darbs DELFI ir lielisks, jo iespējams pelnīt algu ar to, kas dzīvē patīk. Būdams "Latvijas Universitātes" rokasbumbas komandas ilggadējs kapteinis, reiz aizvedis savu kolektīvu līdz Latvijas meistarsacīkšu 4. vietai. Tagad zināšanas par sportu tiek liktas lietā portālā "Delfi". 

Uldis ir daudzbērnu ģimenes galva un kopā ar sievu un bērniem piedalās visos pasākumos, kur vien DELFI iesaistās - "Rīgas maratonā", "Grāmatu draugu ķēdē", utt. - un dara to ar lielu azartu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!