Foto: F64

"Vēlēšanas ir brīdis, kad vara ir tautas rokās. Neizmantot šo varu un neiet vēlēt – tas nav labi. Tas ir noziegums pret valsti," televīzijas raidījumā "Viens pret vienu" sacīja dzejniece un publiciste Māra Zālīte.

Viņa norādīja, ka "nozombēto frāzi "tāpat nekas nemainīsies" dzirdam pārāk bieži".

"Aicinu cilvēkus neapvainoties par to, ko valdība nav izdarījusi. Tam pretī ir laba vērtība – mūsu valsts, kas ir izcīnīta ar asinīm. Atgūta. Un tagad ar šādu attieksmi to varam zaudēt. Mums ir vara šajā brīdī," atgādina dzejniece.

Tāpat viņa norādīja, ka, neejot uz vēlēšanām, balsis tiek pieskaitītas pie uzvarētāju balsīm. "Ja uzvar "Saskaņa", tad esat nobalsojuši, nebalsodami tieši par to. Tāpēc tā nebalsošana nav ne morāli, ne politiski attaisnojama."

Uz raidījuma vadītāja jautājumu par Raimonda Paula teikto par esošo valdību Zālīte atbildēja, ka Pauls "varēja paklusēt", jo viņš "ir mainījis vairākas partijas". "Es neuzticos tam, ko viņš saka. Es cienu un mīlu viņu kā komponistu, bet ne kā politiķi," atzina dzejniece.
Runājot par valsts ārpolitiku, Zālīte teica, ka tiek apdraudēta mūsu valsts eksistēšana. Viņa atzīmēja "īpatnējo situāciju", kad "vienas pilsētas mērs pilda ārpolitikas funkcijas, kuras jāpilda Ārlietu ministram".

"Mums ir liktenis lēmis dzīvot tādā vietā, kas ir ģeopolitiski ļoti nozīmīga visām lielvalstīm, kas ir brīnišķīga un skaista vieta." Tāpat viņa piebilda, ka Krievijas spēks ir liels, tā nevēlas integrāciju, un viņus interesē sašķelta sabiedrība.

Viņa atklāja, ka neplāno iesaistīties politikā, jo spēj iedarboties uz sabiedrību kā rakstniece – ar romāniem, dzeju.

Zālītes teiktais neatstāja vienaldzīgus arī sociālo tīklu lietotājus, kuri aktīvi apsprieda viņas teikto mikroblogu vietnē "Twitter".






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!