Foto: Valsts policija
Sestdienas rītā policistu vienība, kas specializējas nelikumīgu medību un zvejas apkarošanā, aizturējusi trīs vīriešus, kuri nodarbojās ar maluzvejniecību Babītes ezerā, kas ir īpaši aizsargājama dabas teritorija, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Reaģējot uz anonīmu informāciju par nelikumīgu zveju, policisti sadarbībā ar Vides aizsardzības asociācijas dalībniekiem ierīkoja slēpni pie ezera, un ap pulksten septiņiem no rīta aizturēja trīs vīriešus, pie kuriem tika atrasti astoņi maisi ar tīkliem (aptuveni 1,2 kilometri), kā arī vairāk nekā 200 kilogrami karūsu, ap 60 līņiem un 8 līdakas.

Policija to novērtējusi, kā 10 gadu laikā lielāko nelegālo lomu. Visas atsavinātās zivis tiks atdotas Rīgas zooloģiskajam dārzam.

Aizturēti tika 1983., 1967. un 1984. gadā dzimuši vīrieši. Kā noskaidrojās, 1967. gadā dzimušais vīrietis jau agrāk ir administratīvi sodīts par nelikumīgu zveju Babītes ezerā.

Kā norāda Valsts policijas nelikumīgu medību un zvejas apkarošanas grupas vecākais inspektors Lauris Arājs, šis ir lielākais atsavinātais nelegāli nozvejoto zivju daudzums vismaz desmit gadu laikā un īpaši skumji, ka zivis iegūtas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā.

Par notikušo Valsts policijā uzsākts kriminālproces pēc Krimināllikuma 110. panta , kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Papildus vīriešiem būs jāatlīdzina arī zaudējumi par nelegāli nozvejotajām zivīm, kas var sasniegt pat vairākus tūkstošus latu. Lai noteiktu precīzu zaudējumu summu, notikuma vietā ieradās arī Valsts vides dienesta darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!