Foto: LETA
Pašvaldība ir iesniegusi izvērtēšanai dienesta Lielrīgas Reģionālajai vides pārvaldei trīs protokolus par Ogres hidroelektrostacijas (HES) darbu, kas, pēc vietējo iedzīvotāju un pašvaldības domām ir pretrunā ar noteikumiem un izraisa plūdu. Pašvaldība arī vienojās ar vides speciālistiem par stingrāku Ogres HES darba uzraudzīšanu, vēsta "Ogres Fakti".

Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs un domes vides speciālists Aivars Bigačs pirmdien apmeklēja Valsts vides dienesta Lielrīgas Reģionālo vides pārvaldi un vienojās par sadarbību HES uzraudzībā.

Reaģējot uz iedzīvotāju sūdzībām par Ogres HES, iespējams, izraisītajiem plūdiem, pašvaldība ierosinājusi mainīt HES ekspluatācijas noteikumus, lai ūdens līmenis Ogres upē tiktu pazemināts jau ledus veidošanās laikā. Vides pārvalde gan secinājusi, ka visas ar HES darbību saistītās problēmas izraisa tas, ka netiek ievēroti jau šobrīd spēkā esošie noteikumi. Pēdējo mēnešu laikā par HES ekspluatācijas noteikumu neievērošanu jau sastādīti trīs protokoli.

Noteikumu izpildi nu stingri uzraudzīs vides speciālists sadarbībā ar Ogres novada pašvaldības policiju, kuri gan šajā gadījumā nav tiesīgi piemērot sodus. Tos var piemērot vides pārvalde, kurai pēc pirmdien panāktās vienošanās tiks nosūtīti sastādītie protokoli.

Arī iedzīvotāji aicināti pašvaldībai ziņot par iespējamajiem noteikumu pārkāpumiem. Tikai gadījumā, ja spēkā esošo HES ekspluatācijas noteikumu ievērošana neatrisinās ar HES darbību saistītās problēmas, var tikt vērtēta iespēja noteikumus mainīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!