Foto: F64
Oktobrī un novembrī sabiedrībā pazīstami cilvēki kopā ar skolēniem dažādās Latvijas pilsētās strādās kā brīvprātīgie, lai tā uzsvērtu tā nozīmi jauniešu karjeras izaugsmē. Pirmais šāda veida pasākums plānots otrdien Valmieras Valsts ģimnāzijā, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Brīvprātīgo Brigāde abos rudens mēnešos viesosies Salaspilī, Valmierā, Alūksnē, Dundagā, Liepājā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Līvānos un Rīgā. Brīvprātīgo Brigādei jau pievienojušies pavārs Valters Zirdziņš, "Ghetto Games" un "Ghetto Basket" sporta pasākumu organizators Raimonds Elbakjans, mūziķis Valters Frīdenbergs un psihoterapeite Aina Poiša.

Katra vizīte būs divās daļās. Rīta pusē "Brīvprātīgo brigāde" kopā ar skolēniem strādās kā brīvprātīgie vai nu nevalstiskajās organizācijās vai pašvaldības iestādēs.

Skolēni brīvprātīgā darba laikā "pielaikos" tādas profesijas kā veterinārārsts, bibliotēkas darbinieks, pašvaldības darbinieks, skolotājs, pavārs, sociologs, sabiedrisko attiecību speciālists, mediķis vai sociālais darbinieks, tā demonstrējot to, ka brīvprātīgo darbs var būt lieliska iespēja ikvienam jaunietim pārliecināties par kādas profesijas piemērotību tieši viņam.
Savukārt pēcpusdienā Brīvprātīgo Brigāde viesosies skolā no kuras nākuši skolēni, kas veica brīvprātīgo darbu un "Brīvprātīgo brigāde" tiksies ar pārējiem skolēniem, skolotājiem, skolēnu vecākiem, lai pārrunātu brīvprātīgā darba ieguvumus un dalītos iespaidos. Par brīvprātīgā darbā gūto pieredzi stāstīs pieredzējuši brīvprātīgie.

"Brīvprātīgo brigādes" vizītes tiek rīkotas Izglītības un zinātnes ministrijas informatīvās kampaņas ietvaros jauniešiem par brīvprātīgo darba ieguvumiem un iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!