Foto: LETA
Sestdien Valmierā tika dibināta jauna reģionālā partija "Valmierai un Vidzemei", par kuras vadītāju ievēlēja pašreizējo Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektoru Jāni Baiku, aģentūru LETA informēja Baiks.

Dibinot partiju nolemts, ka tā būs demokrātiski labēji centriska, kuras darbības mērķi būs sekmēt Valmieras kā Vidzemes reģiona uzņēmējdarbības, administratīvā, izglītības, kultūras un sporta centra attīstību, tādejādi veicinot Valmieras pilsētas un Vidzemes reģiona saimniecisko un ekonomisko izaugsmi, uzlabot un nodrošināt vietējās sabiedrības labklājību un dzīves kvalitāti, kā arī veicināt demokrātiskas un pozitīvi domājošas sabiedrības veidošanos un attīstību Valmieras pilsētā un reģionā.

Partijas dibināšanas kongress pulcēja 249 biedrus, kuru vidū bija gan valmierieši, gan apkārtējās pašvaldībās dzīvojošiem.

"Ņemot vērā šodien man uzticētos pienākumu, par tuvākajiem darbības mērķiem esmu nodefinējis, pirmkārt, izveidot dzīvu, enerģisku un demokrātisku partijas pārvaldības mehānismu. Otrkārt, sagatavot profesionālu partijas programmu partijas kandidēšanai pirmajās pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā. Treškārt, turpināt iesāktos darbus Valmieras straujākai izaugsmei," teica Baiks.

Jaunās reģionālās partijas viens no dibinātājiem ir arī pašreizējais Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis, kurš darbosies politiskās organizācijas valdē un būs mēra amata kandidāts nākamajās pašvaldību vēlēšanās.

Partijas "Valmierai un Vidzemei" valdē dibinātāji apstiprināja arī Andri Akmentiņu, Andreju Gluhovu, Arti Jansonu, Andri Kleperu, Jāni Skrastiņu, Oskaru Spurdziņu un Guntaru Štrombergu.

Dibināšanas kongresā tika apstiprināti jaunā politiskā spēka statūti, dibināšanas programma, kurā noteiktas organizācijas vērtības un nozaru virsmērķi, kā arī manifests un simbolika.

Tuvākajā laikā darbu sāks partijas mājaslapa, lai interesenti varētu iepazīties ar partijas dokumentiem, kā arī citu informāciju.

LETA jau ziņoja, ka jaunajā reģionālajā partijā pašreizējais Valmieras domes priekšsēdētājs Boķis būs arī mēra amata kandidāts. Boķis uzskata, ka nebūtu pareizi, ja viņš būtu arī partijas vadītājs, jo šo amatu vajadzētu ieņemt gados jaunākiem cilvēkiem, kādi Latvijas politikai ir nepieciešami.

Jau ziņots, ka pēc Tautas partijas un partijas LPP/LC sabrukuma reģionālie līderi jaunas partijas savas politiskās karjeras turpināšanai nolēmuši dibināt arī Valmierā, Preiļos un Kuldīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!