Nākamajā gadā Valmierā jaunas telpas varētu iekārtot Valmieras mūzikas skolai, jo pašvaldība 2012.gadā plāno realizēt projektu par ēkas Pilskalna ielā 3 rekonstrukciju, pastāstīja pašvaldībā.

Jau vairākus gadus pašvaldībai ir iecere mūzikas skolu izvietot ēkā Gaujas krastā. Vēsturiski šajā ēkā Pilskalna ielā 3 atradusies pilsētas sabiedriskā pirts. 2006.gadā Valmierā tika atklāta jauna pirts, kura atrodas blakus pansionātam "Valmiera" uz Rīgas ielas.

Jau toreiz bija iecere, ka pēc jaunās pirts atklāšanas vecajā ēkā iekārtos telpas mūzikas skolai. 2007. un 2008.gadā tika izstrādāts ēkas tehniskais projekts, bet finansējuma trūkuma dēļ projekta realizācija neturpinājās.

Visu šo laiku pašvaldības vadība ir atzinusi, ka projektu kādreiz būs nepieciešams īstenot, jo pašlaik Valmieras mūzikas skola izvietota trīs dažādās ēkās pilsētā.

Kā šā gada decembrī tikšanās laikā ar Valmieras Uzņēmēju konsultatīvo padomi informēja pašvaldības finanšu direktore Inta Štefenberga, mūzikas skolas ēkas renovācijas projekts ir viens no projektiem, ko pašvaldība apņēmusies īstenot 2012.gadā. Papildus tam turpināsies Eiropas Savienības finansējuma atbalstītā tilta pār Gauju rekonstrukcija un ēku energoefektivitātes uzlabošana.

Kā pastāstīja pašvaldības izpilddirektors Jānis Baiks, iepriekš izstrādāto ēkas tehnisko projektu paredzēts sadalīt divās daļās. Sākotnējais projekts bijis par ēkas piebūvi un rekonstrukciju. Pašlaik plānots realizēt tikai ēkas rekonstrukcijas projektu. No piebūves, kas tika iecerēta kā koncertzāle, pašvaldība pašlaik atteikusies. Varbūt kādreiz šo projekta daļu izdosies realizēt.

Pašlaik pašvaldība nevēlas publiskot, cik rekonstrukcija varētu izmaksāt, jo projekts tiek precizēts un sadalīts. Projekta realizācijai tiks izmantots finansējums, kas ietaupīts citos projektos. Kā iepriekš informējis pašvaldības izpilddirektors, apmēram 300 000 latu ietaupījums radies, realizējot Stacijas ielas rekonstrukcijas projektu. Paredzams, ka ietaupījums būs arī no Gaujas tilta rekonstrukcijas projekta realizācijas. Šie ietaupījumi un to izmantošana vēl jāsaskaņo atbildīgajā ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!