Foto: DELFI Aculiecinieks
Piektdienas, 28. septembra, rītā Skrīveru novadā ar vairākām vaļējām brūcēm sakoda suni, portālam "Delfi" vēsta dzīvnieka saimnieks Kaspars. Tāpat viņš atklāj, ka par klaiņojošajiem suņiem, kuri sakoduši vīrieša mīluli, pašvaldībai ziņots jau iepriekš, bet tā nereaģējot. Savukārt Skrīveru novada domē skaidro, ka vainīgo sauks pie atbildības likumā paredzētajā kārtībā.

Šobrīd suns bezpalīdzīgā stāvoklī guļ mājās, saimnieks ir satraukts par dzīvnieka veselību.

Četrus gadus vecajam Žorikam uzbruka trīs suņi, kuri iekļuva Kaspara mājas pagalmā. Vīrietis skaidro, ka par notikušo informēja pašvaldības policiju.

"Vainīgā saimniece attaisnojas, kaut es redzēju, ka tie bija viņas suņi. Par šo saimnieci ir sūdzējušies arī citi iedzīvotāji, taču bez rezultātiem," stāsta Kaspars. Tāpat viņš papildina, ka, viņaprāt, Skrīveru novada pašvaldības iesaiste šajā lietā neesot pietiekama.

Dienā, kad suni sakoda, aculiecinieks telefoniski vērsās pie pašvaldības policista, lai noskaidrotu, kā rīkoties, portālam "Delfi" pauž Skrīveru novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Patmalniece: "Policists izskaidroja, ka jāraksta iesniegums, lai administratīvās lietvedības ietvaros noskaidrotu iespējamo vainīgo personu."

Administratīvā lietvedība sākta trešdien, 3. oktobrī, uzreiz pēc vīrieša iesnieguma saņemšanas. Šobrīd notiek apstākļu noskaidrošana likumā noteiktajā kārtībā. Vīrietis savas liecības policistam pagaidām nav sniedzis, atklāj Patmalniece.

"Kamēr notiek izmeklēšana, pašvaldība nav tiesīga apgalvot, ka vainīga ir kāda konkrēta persona, bet uz līdzšinējām sūdzībām par analoģiskām situācijām vienmēr ir reaģēts atbilstoši likumā paredzētajai kārtībai. Noteiktos gadījumos, kad konstatēta personas vaina, tā ir saukta pie atbildības," apgalvo sabiedrisko attiecību speciāliste.

Tāpat viņa uzsver, ka par katru šādu gadījumu iedzīvotājiem jāziņo pašvaldības policijai, kas arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību klaiņojošo suņu problēmai.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece atklāj, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirknī par šo atgadījumu nav saņemts rakstisks iesniegums. "Visticamāk, ka vīrietis vērsies pašvaldības policijā. Ja mūsu iecirknis būtu saņēmis sūdzības, mēs uzreiz būtu reaģējuši," teic Sietniece.

Tāpat viņa piebilst, ka par suņu turēšanas noteikumu pārkāpšanu personai pienākas administratīvā atbildība. Policijas pārstāve aicina iedzīvotājus ziņot par šādiem un arī līdzīgiem gadījumiem.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti “Galactico” 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!