Foto: DELFI Aculiecinieks
Svētdien, 16. septembrī, Daiga devās ikvakara pastaigā kopā ar savu mīluli, dzinējsuni Gabiju, taču jau nedaudz vēlāk dzīvnieks gulēja zemē, miris no garāmbraucošā motocikla trieciena, vēsta "rus.delfi.lv".

"Mēs allaž devāmies pa vienu un to pašu maršrutu," klāsta sieviete. "Šķērsojām dzelzceļa pārbrauktuvi un gājām Viestura prospekta virzienā. Ietves šajā posmā nav, labajā pusē parasti novietotas automašīnas, gar kurām devāmies. Suns bija saitē, kādus 30 līdz 50 centimetrus man priekšā, nedaudz sāņus. Kad gājām garām bērnudārzam, no līkuma negaidīti "izlidoja" divi motociklisti. Nevaru pateikti motociklistu braukšanas ātrumu, bet tie nebija 20 un pat ne 50 kilometri stundā. Viens aizķēra manu suni. Tas uzlidoja gaisā un nokrita zemē. Pēc minūtes suns vairs neelpoja."

Daiga apgalvo, ka motociklists pat neapstājās, bet aiztraucās garāžu virzienā.

Abiem aiz muguras gājusi ģimene ar ratiņiem un mazu bērnu. Triecienu, kas varēja trāpīt arī viņiem, saņēmis suns. Vīrietis, ieraugot, kas noticis, tūliņ skrēja uz rajona veterināro klīniku, taču tā jau bija slēgta.

"Centāmies izsaukt pašvaldības policiju, bet mums atbildēja, ka notikušais nav viņu kompetencē. Domāju, ka tad, ja viņi būtu atbraukuši, vainīgos uzreiz būtu bijis iespējams aizturēt. Sazinājāmies ar Valsts policiju, kas apsolīja sūtīt ceļu policiju. Ekipāža bija jāgaida gandrīz stundu," teic sieviete.

Gaidot ierodamies likumsargus, sieviete un pārējie cilvēki ieraudzīja no garāžu kooperatīva izbraucam vienu no diviem motociklistiem. Tas bija braucējs, kurš nenotrieca suni, tomēr cilvēki nolēma viņu aizturēt, nobloķējot ceļu. Motociklists pacēlās uz pakaļējā riteņa un tika viņiem garām.

"Vēlāk mēs aizgājām uz garāžu kooperatīvu, bet otra motociklista tur nebija. Cilvēki, kuri pie garāžām cepa šašlikus, apstiprināja: iebrauca divi, viens izbrauca, bet kur palika otrs – to viņi nav redzējuši," klāsta Daiga.

Viņa vērsusies ar iesniegumu policijā un ir pateicīga aculieciniekiem, kuri piekrituši sniegt savu kontaktinformāciju un palīdzējuši piefiksēt motociklu numurus. Sieviete cer, ka vainīgos atradīs: "Tas viss notika dzīvojamā zonā, blakus bērnudārzam. Pa ceļu varēja iet arī bērns. Ļoti ceru, ka vainīgos drīz atradīs, un tie atbildēs likuma priekšā."

Valsts policijā apstiprina, ka 16. septembrī pulksten 18.30 saņemts izsaukums uz konkrēto adresi. Šobrīd policija skaidro visus notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!